Украинският президент Володимир Зеленски направи историческо обръщение пред общо заседание

...
Украинският президент Володимир Зеленски направи историческо обръщение пред общо заседание
Коментари Харесай

Историческа реч на Зеленски пред Конгреса: Украйна никога няма да се предаде

Украинският президент Володимир Зеленски направи историческо послание пред общо съвещание на Сената и Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати.

Зеленски съобщи на Нанси Пелоси флага на Украйна, изписан с послания от бранителите на Бахмут - един от най-тежко изумените градове в Донецката област, където от седмици се водят жестоки боеве против съветската войска. Самият той беше облечен в зелените военни облекла, които носи от началото на войната и с които посрещаше международни водачи в Киев.

" Миналата година в Бахмут живееха 70 000 души. Сега са останали единствено дребен брой цивилни жители. Всеки инч от тази земя е пропита с кръв ", описа Зеленски.

В речта си пред американските законодатели той особено се върна обратно в историята с препратки към някои от най-значимите военни събития от Втората международна война - в това число такива, при които Съединени американски щати и съдружниците губят десетки хиляди свои бойци.

Така както " смелите американски бойци държаха своите линии " против Адолф Хитлер през 1944 година, украинските бойци вършат същото " със силите на Владимир Путинтази Коледа ", сподели той.



" Русия може да спре експанзията си, в случай че в действителност го изиска - само че вие можете да ускорите нашата победа. Знам го. И това ще покаже на всеки евентуален агресор, че никой не може да реализира триумфи, като нарушава националните граници, прави закононарушения и се постанова над хората против тяхната воля. Би било наивно да чакаме стъпки към мира от страна на Русия, която харесва да бъде страна терорист ", сподели Зеленски.

Той акцентира, че Украйна би трябвало да победи Русия на бойното поле, откакто е спечелила борбата за мозъците на хората по целия свят.

" Това не е борба единствено за територия - за една или друга част от Европа. Това не е борба единствено за живота, свободата и сигурността на украинците или на други хора, които Русия ще се опита да завладее. Тази битка ще дефинира в какъв свят ще живеят нашите деца и внуци - а и техните деца и внуци. Тя ще дефинира дали този свят ще е народна власт - за украинците, за американците, за всички ", сподели още той.

В същото време президентът на Украйна не скри терзанието си от дефицита на запаси за продължение на бойните дейности.

" Имаме артилерия, да. Благодаря ви. Имаме я. Но дали е задоволителна? Честно казано - не напълно ", сподели той пред конгресмените.

" Вашите пари не са щедрост. Те са инвестиция в световната сигурност и демокрацията, и ние се отнасяме към нея по най-отговорния метод ", споделя още Володимир Зеленски.

Украйна в никакъв случай няма да се съобщи, съобщи още той. " Дори в случай че
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР