Учениците, които днес се явяват на национално външно оценяване за

...
Учениците, които днес се явяват на национално външно оценяване за
Коментари Харесай

Учениците от 10. клас са получили грешни формули на изпита по математика

Учениците, които през днешния ден се явяват на национално външно оценяване за 10-и клас, са получили неверни формули на изпита по математика. Заради грешката матурата е била удължена и за начален миг се счита моментът, в който учениците в съответното учебно заведение са получили наново качените верни формули. Това оповестяват от Министерството на образованието.

В 9.38 часа през днешния ден в Министерството е постъпил сигнал, че при щемпел на файла с формули по математика за 10-и клас, конвертиран от Word в PDF, в част от формулите не се пресъздават скобите. В отговор на сигнала в границите на 6 минути е направена инспекция и файлът е качен още веднъж.

Дадено е напътствие за начален миг на изпита да се счита моментът, в който всички възпитаници в съответното учебно заведение разполагат с наново качените правилни формули, показват от просветното министерство.

Изпитът се организира в една част и е с дълготрайност 90 минути. Учениците в 7-и и 10-и клас, които през днешния ден се явяват на национално външно оценяване по математика, имат право да употребяват свитък с формули, предоставени от Министерството на образованието и науката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР