Учените са установили, че чиния с пресни ягоди може да

...
Учените са установили, че чиния с пресни ягоди може да
Коментари Харесай

Учени откриха плод, който предотвратява мастните натрупвания

Учените са открили, че паница с пресни ягоди може да предотврати мастните натрупвания , които предизвикват инфаркти и инсулти. Експерти в региона са установили, че богатите плодове на витамин С, предпазват от съдбовни запушвания на артериите, породени от високите равнища на холестерол. 

Според специалисти, ползите от този плод могат да се усетят час, след потреблението му.

Изследователи от " Setsunan University " в Осака, Япония, изследват в какъв интервал след потреблението на ягоди, организмът ще усети позитивните резултати.

От университета вършат изследване: Те дават на 23 здрави, млади дами по 500 г. ягодово пюре или сладка напитка. Половин час по-късно, са взимали кръвни проби на дамите, а процесът се повтарял на всеки 30 минути в продължение на четири часа. Резултатите показли, че при групата, на която са дадени ягоди, има по-малко признаци на струпване на липопротеини с ниска компактност (LDL), в сравнение с при тези, на които е дадена сладка напитка.

LDL е нездравословна форма на холестерол, която може да докара до свиване и задръстване на кръвоносните съдове, изясняват специалистите и допълват, че образувалите се след това съсиреци могат да провокират инфаркт или инсулт.

Ползите на плода се демонстрират в границите на един час след потреблението на ягодовото пюре и не престават най-малко четири часа по-късно, декларират от  " Setsunan University ". " Ягодите са значим източник на хранителни субстанции, а проучванията демонстрират, че високата консумация на такива плодове е обвързвана с понижен риск от сърдечносъдови болести. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР