ДЖЕНЕ, Мали (AP) — Хиляди малийци, носещи кофи и кани

...
ДЖЕНЕ, Мали (AP) — Хиляди малийци, носещи кофи и кани
Коментари Харесай

В Мали хиляди премазват Голямата джамия на Джене, застрашена от конфликт

ДЖЕНЕ, Мали (AP) — Хиляди малийци, носещи кофи и кани с тиня, се причислиха към годишното наново измазване на най-голямата постройка от глинени тухли в света тази година уикенд, основен обред, който поддържа целостта на Голямата джамия на Джене в центъра на страната.

Сградата е в листата на ЮНЕСКО за застрашено международно завещание от 2016 година Джамията и околният град, исторически център на ислямското образование, са били застрашени от спор сред ислямистки бунтовници, държавни сили и други групи.

Джамията на Джене изисква нов пласт тиня всяка година преди началото на дъждовния сезон през юни, в противоположен случай постройката ще се разпадне. Събитието за наново измазване в миналото привличаше десетки хиляди туристи всяка година. Както и в останалата част на Мали, туристическата промишленост на Джене е съвсем изцяло изчезнала.

Амаду Ампате Сисе, гражданин на Джене, който взе участие в събитието, сподели пред Асошиейтед прес: „ Измазването на джамията е знак на мира. Бедните, богати...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР