Учени от Сингапур смятат, че предаването на коронавируса от носители,

...
Учени от Сингапур смятат, че предаването на коронавируса от носители,
Коментари Харесай

Заразени без симптоми предават коронавируса в 70% от случаите

Учени от Сингапур считат, че предаването на ковид от носители, които не демонстрират признаци, e допустимо в близо 70 на 100 от случаите , заяви ТАСС, като се базира на обява във в. " Стрейт таймс ".

" Изследвания демонстрират, че от 50 на 100 до 70 на 100 от към този момент инфектираните с Ковид-19 нямат никакви признаци, в това положение те могат да бъдат до четири седмици, като в това време популяризират вируса " , сподели експертът по инфекциозни болести Лион Ное Нам. Според него даже в случай че инфектираните без признаци носители не прекарват, те могат да изработят имунитет, въпреки за това да са нужни няколко години.

Изпълнителният шеф на националния център по инфекциозни болести Лео И Син счита, че " предаването на вируса от носители без признаци е едно от основните провокации в битката с ковид ". По думите й " неналичието или нетипичните признаци заблуждават носителите за тяхното положение и те не престават нормалния си метод на живот, без да осъзнават заплахата от разпространяването на инфекцията ".

Научният началник на програмата за проучване на инфекциозните заболявания в Националния университет на Сингапур доцент Сюй Ли Ян отбелязва, че " такива носители е доста мъчно да бъдат избрани, само че те съществуват " и показва, че това се удостоверява от всеобщите проби, осъществени измежду пасажерите на круизни кораби в Германия, Исландия, Република Корея и Китай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР