Централата избирателна комисия (ЦИК) изглежда затваря възможността застъпниците и наблюдателите

...
Централата избирателна комисия (ЦИК) изглежда затваря възможността застъпниците и наблюдателите
Коментари Харесай

ЦИК затваря възможността за видеонаблюдение при броенето на бюлетините

Централата изборна комисия (ЦИК) наподобява затваря опцията покровителите и наблюдаващите да излъчват онлайн броенето на бюлетините след края на изборния ден. Това разгласи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Надявахме се на ЦИК да проявят здрав разсъдък в интерес на доверието в изборните резултати и че ще се възползват от тази опция, която им предоставяме с " Ти броиш ". Въпреки това през днешния ден, съдейки по полемиката, извършена в ЦИК, комисията излиза с решение, което основава неизясненост и на процедура прави невероятно организирането на видеонаблюдение на отчитането на бюлетините. Това е следващото безсмислено и нездравословно деяние по повод организирането на тези избори ", сподели той в понеделник по време онлайн лъчение във Facebook.

Става дума за решение на ЦИК, което е за инструкции по отношение на обработването и отбраната на персоналните данни в изборния развой. Самото решение обаче към момента не е оповестено на.

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров сподели пред Mediapool, че окончателното решение за снимане при броенето на бюлетините не е взето и този спор следва.

Но даже и комисията да разреши да се снима броенето на гласовете, то няма да се отнася за наблюдаващи и покровители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР