Цената на горивото и застраховките се увеличава, а те са

...
Цената на горивото и застраховките се увеличава, а те са
Коментари Харесай

Пестите пари ако не товарите колата

Цената на горивото и застраховките се усилва, а те са съществени пера в бюджета за издръжката на един автомобил.

Авточастите и труда на механиците в сервизите също нарастват, което кара елементарният притежател да стяга колана, с цел да се оправи. За това може да помогне и отказването от някои нездравословни привички, които доста водачи са придобили през годините.

Закъсняло обслужване

Някои водачи вземат решение да пренебрегват техническото обслужване на автомобила си (нека не се бърка с механически преглед). Става дума за промяна на маслото и на други съществени консумативи, което би трябвало да става на избран интервал от време. Отлагането на обслужването няма да спести пари, даже в противен случай – може съществено да утежни положението на автомобила и да се наложи по-скъп ремонт.
След като станете притежател на автомобил, разберете какъв оптимален товар може да носи той. И дано тази цифра ви остане в главата, в случай че не желаете да си навлечете съществени неприятности (тоест да похарчите доста пари за ремонт най-много на окачването). И когато някой ви накара да прекарате хладилника или пианото му, просто му кажете да си наеме товарен бус.

Резки ускорения и прекъсвания

Още един табиет, който може да ви коства скъпо – грубите ускорения и прекъсвания, изключително когато автомобилът към момента не е със загрят мотор. При сходен фасон на шофиране излагате мотора на сериозен риск. Освен това се усилват разходът на гориво и на масло, а това е ненужно.

Дясната ръка на кормилото

Сред водачите е публикувано мнението, че в случай че дясната ръка е сложена върху лоста за скоростите, това усилва натиска върху нейни съществени елементи и води до увреждане. Според специалисти, сходно изказване е противоречиво, само че в реалност е добре дясната ръка да се слага на лоста, единствено когато се сменят предавките. Най-малкото от позиция на сигурността е добре и двете ръце да са върху кормилото при шофиране.

Отвличане на вниманието

Често срещана панорама, изключително при огромни тапи, е водач с цигара в уста, който с едната ръка рови в мобилния си телефон, а с другата сменя станциите на радиото. Едновременно с всичко това му се постанова и да се придвижва напред. И постоянно това приключва със прекъсване в бронята на автомобила пред него. Което надлежно води и до разноски поради визитата в сервиза.

Източник: Dnes.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР