Масова диктовка организира Националната библиотека Свети Свети Кирил и Методий.

...
Масова диктовка организира Националната библиотека Свети Свети Кирил и Методий.
Коментари Харесай

Проведоха масова диктовка в Националната библиотека

Масова диктовка провежда Националната библиотека " Свети Свети Кирил и Методий ". Инициативата ревизира знанията и правописа на българските жители. " Отечество " на Любен Каравелов беше творбата, с което близо 80 души ревизираха знанията си по български език.

Доц. Красимира Александрова, шеф на Националната библиотека, показа вярата си това е единствено началото на самодейност, която да се трансформира в традиция. " Библиотеките като цяло - те са естествено медиатор сред фамилията и учебно заведение. Казвам това, тъй като единствено в библиотеката се влиза по избор ", добави още доцентът пред Българска национална телевизия.

В груповата диктовка се включиха деца и възрастни от всякаква възраст - дребни и пораснали възпитаници, гости на библиотеката, както и известни персони.

Всички взеха присъединяване в надпреварата по правопис. Сред тях бяха актрисата Антоанета Добрева - Нети, шефът на Музикалния спектакъл Еделина Кънева и водещата на " По света и у нас " Надя Обретенова.

" Дори и да сбъркаме по време на диктовката, тъкмо ние сме хората, които можем да заострим вниманието към това какъв брой е значимо да се написа вярно, какъв брой е значимо да знаем българския език и какъв брой е значимо, когато демонстрираме на нашите деца буквите и когато им споделяме: " Посочи твоята писмен знак ", да им посочим и още нещо - буквата " О ", която е Отечество, буквата " Л ", която е обич, буквата " З ", която е познание. Много е значимо да демонстрираме на децата, че зад чудесните български букви се крият едни всемирен полезности, които би трябвало да съблюдаваме ", уверена е Надя Обретенова.

Всички, взели присъединяване в диктовката ще поучат читателски карти, а за най-хубавите ще има грамоти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР