Трябва да излезем от фиксацията, че е задължително, когато президентът

...
Трябва да излезем от фиксацията, че е задължително, когато президентът
Коментари Харесай

Политогог: Редно е президентът да влезе в ролята си и да разчита проблемите на хората

" Трябва да излезем от фиксацията, че е наложително, когато президентът направи увещание към избрана тематика, това не е безусловно война ", това съобщи политологът Слави Василев по тематиката за разменените реплики сред президента Румен Радев и министър председателят Кирил Петков през вчерашния ден във връзка свършеното от държавното управление до момента.

" Президентът като обединител на нацията и най-влиятелната политическа фигура в страната, е редно да си влезе в ролята и да разчита проблемите на хората, когато има такива и да ги изговаря от името на всички. Следва министър председателят да чуе, когато президентът приказва и това е безусловно в подтекста на нещата ", добави той пред NOVA.

" Той по същия метод подлагаше на критика и предходното държавно управление на ГЕРБ, само че тогава реакцията беше - " Кой е този, че да ни приказва ". Сега видяхме, че министър Василев търси разговор и споделя, че не вижда искри ", добави социологът Алексей Пампоров.

По думите му президентът избързва малко в изявленията и би трябвало както той, по този начин и хората да схванат, че сега към момента се сменя " първия ешалон " в страната, а от тук нататък ще ставаме очевидци на измененията и в подструктурите в страната.

" Стария метод на работа, при който сме привикнали да има един главатар на страната, който да споделя какво ще се прави, това към момента блокира надолу хората. Те работят по остарелия модел, не могат да възприемат самодейността ", добави специалистът.

" Смятам, че Нинова добре си държи партията, считам че нейната позиция в министерството на стопанската система и оказва помощ да държи позициите си ", добави Слави Василев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР