Тръмп иска вдигане на разходите за отбрана до 4%Американският президент

...
Тръмп иска вдигане на разходите за отбрана до 4%Американският президент
Коментари Харесай

Тръмп иска вдигане на разходите за отбрана до 4%
Американския

Тръмп желае повдигане на разноските за защита до 4%
Американският президент Доналд Тръмп прикани съдружниците си в НАТО да усилят разноските си за защита до 4% от Брутният вътрешен продукт, което е двойно на актуалните целеви разноски за защита, заяви Би Би Си.

От Белия Дом потвърдиха, че Тръмп е направил това предложение по време на срещата си в Брюксел.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че основният фокус сега би трябвало да е всички страни членки да стигнат актуалната целева преграда, която е 2% от Брутният вътрешен продукт.

Столтенберг отхвърли да отговори на съответни въпроси по отношение на изявленията на Тръмп, само че съобщи пред кореспонденти: „ Мисля, че първо би трябвало да стигнем до 2% и би трябвало над това да се фокусираме… добре е, че въпреки всичко се движим нанякъде ”.

В изказване от Белия дом говорителката на президентската администрация Сара Сандърс съобщи: „ По време на президентските мнения през днешния ден на срещата на НАТО той (Тръмп) е предложил страните-членки освен да изпълнят своя 2% ангажимент върху разноските за защита, само че и да го усилят до 4%. Президентът означи същите проблеми, над които приказва и предходната година. ”

„ Президентът Тръмп желае да види нашите съдружници да споделят повече от тежестта (по защитата на Европа) и да спазят към този момент декларираните си обещания ”, сподели Сандърс.

Ако предлагането на Тръмп бъде признато това ще значи, че България би трябвало да усили разноските си за защита с близо 161% вместо актуалните 31%, с цел да успее да стигне до целевата преграда. Което значи, че вместо актуалните близо 1.5 милиарда лв. за защита ще би трябвало да отделяме близо 4 милиарда лв., с цел да стигнем до мечтаната от Тръм цел. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР