Това звездно натурално масло от камелия е основна част от

...
Това звездно натурално масло от камелия е основна част от
Коментари Харесай

Масло от Камелия Тайната за Красота на Японките

Това звездно натурално масло от камелия е съществена част от японските ритуали за хубост по основателна причина. То е цялостно с подхранващи съставки, които имат необикновен резултат върху косата и кожата.

Маслото от камелия, известно още като масло от цубаки, се прави от семената на цветето камелия, разпространявано за първи път на островите Ошима и Кагошима в Япония.

Маслото, употребявано в козметичните процедури, е направено от екстра върджин семена от цвят на камелия, студено пресовани, с цел да се запазят цялостните преимущества на етеричното масло.

Научете какво прави маслото от камелия толкоз особено и най-хубавите утвърдени от специалисти способи да го употребявате.

Масло от камелия

Често се назовава „ японската роза “, почитана от благородниците през цялата история. Говорим за камелията, едно от най-уважаваните и красиви цветя в Япония.

С равнища от буйни венчелистчета с форма на миди, тя цъфти в бяло или ефектни нюанси на розово или алено върху дървото камелия, известно в Япония като Цубаки (което значи „ дърво с блестящи листа “).

Цветето се употребява във всичко – от чаени церемонии до флорални аранжировки, а мечтаното масло от растението камелия е една от най-старите и най-ценени японски секрети за хубост.

Произведен от семената на цветето камелия, което е родом от Япония и Китай, този разцъфтял шубрак е цялостен с съществени витамини и минерали. Той предлага огромно количество антиоксиданти и мастни киселини.

Освен това има молекулно тегло, сходно на себума, което му разрешава да се всмуква елементарно. Не е чудно, че остава известен избор от антични времена.

Има повече от 100 типа камелия, само че главните типове, употребявани за артикули за грижа за кожата, са japonica, oleifera и sinensis.

От тези три, oleifera е известен избор заради своите по-омекотяващи свойства. Въпреки че има по-голямо молекулно тегло от другите разновидности, бледожълтото масло е некомедогенно. Това значи, че няма да запуши порите, и е нежно, леко и универсално.

Camellia oleifera съдържа витамини A, B и E, минерали (включително фосфор, калций и магнезий), омега 3, 6 и 9 и може да има над 85% олеинова киселина, което я прави мощна подхранваща съставна част.

Освен това предлага доста потребни качества, които усъвършенстват текстурата и цялостното здраве на косата и кожата.

Масло от камелия – Ползи

Маслото от камелия е богато на олеинова киселина и витамини A, B, D и E, както и подхранващи Омега 3, 6 и 9.

Молекулното тегло на маслото е съвсем идентично за кожата, което му разрешава да всмуква бързо и усърдно.

В грижата за кожата е прочут като балсам за хубост на японските гейши, които го употребяват вместо вода, с цел да почистват лицето си.

Ето някой от главните изгоди на масло от камелия:

1. Бори се със свободните радикали

Свободните радикали могат да доведат до отпусната кожа, бръчки и пигментни петна. Изследванията демонстрират, че маслото от семена на камелия е богато на антиоксиданти и обещаващо, когато става въпрос за битка със свободните радикали.

Антиоксидантите са известни със способността си да понижават увреждането на клетките и ДНК. Обикновено породени от естествени биологични функционалности и излагане на стресови фактори от околната среда като UV лъчи, цигарен пушек, индустриални химикали и замърсяване на въздуха.

Маслото от семена на камелия може да предложи отбрана от тези фактори на околната среда и да понижи резултатите от преждевременното стареене.

реклама

Маслото също по този начин може да се похвали с витамини A, C, D и E, които имат антиоксидантни свойства, които могат да оказват помощ в битката със свободните радикали.

2. Овлажнява и кондиционира

Маслото от семена на камелия е известно със своите интензивни кондициониращи свойства. Проучванията демонстрират, че високите равнища на мастни киселини способстват за разтеглив, равен и мек загар.

Това натурално масло възвръща липидите на кожата, което оказва помощ за попречване на дехидратация и раздразнението. То дава подхранващо допиране, което облекчава сухотата и предизвиква здравословния искра.

Маслото от камелия е богато на протеини и есенциални мастни киселини, в това число олеинова киселина.

Това е страховит емолиент с противовъзпалителни свойства – плюс линолова киселина и палмитинова киселина, които оказват помощ на кожата да задържа влагата.

Маслото от камелия оказва помощ за понижаване на трансепидермалната загуба на вода в кожата, което значи, че оказва помощ на кожата да задържа влага през целия ден

3. Помага за понижаване на хиперпигментацията

Една от водещите аргументи за хиперпигментация е несъразмерното произвеждане на меланин.

Изследванията акцентират връзката сред съставки като масло от камелия и обезцветяването, показвайки доста понижаване на наличието на меланин, когато се вкара camellia oleifera.

Олеиновата киселина и полифенолите работят за инхибиране на пигментацията, а растението служи като натурален източник на сквален, който оказва помощ за отбрана и лекуване на признаците.

4. Ревитализира и възвръща

Маслото от семена на камелия съдържа витамини, които подтикват производството на колаген и оказват помощ за справяне с фините линии и бръчки.

Проучванията демонстрират, че растението предлага възстановяващи свойства, които могат да понижат появяването на прибързано стареене и да подкрепят хубавичко кожа.

Изследванията също по този начин разкриват, че камелията има противовъзпалителни и леко стягащи качества. Това го прави потребно за битка с акне и успокояващо зачервяване.

Масло от камелия – Обобщение

Има стотици растителни типове камелия, тъй че има повече от един тип масло от камелия. Някои се употребяват за готвене или подготвяне на чай, а за забележителни изгоди за хубост най-често се употребява камелия японика.

Известно още като масло от цубаки, то е студено пресовано от семената на цъфтящото растение камелия. Маслото е цялостно с хранителни субстанции и витамини, които са от значително значение за хубавичко коса и кожа.

Молекулното му тегло е сходно на нашия натурален себум, тъй че елементарно се всмуква от кожата, само че в същото време е необикновено подхранващ.

Японските дами са употребявали чисто масло от камелия от епохи, с цел да реализиран блестяща, гладка коса и сияйна кожа.

Гейшите от дълго време разчитат на първокласната естествена емулсия, с цел да поддържат косата си, да отстранен театралния си грим и да овлажнят лицето си.

В резултат на това маслото си проправя път в продуктите за грижа за кожата.

Изследванията демонстрират, че маслото от камелия дава необятен набор от изгоди за хубостта. Поради неговата мощна композиция от витамини и хранителни субстанции го отличава от другите ботанически масла.

Неговата лека като пера текстура го прави уместно за съвсем всяка коса и кожа.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР