Добавянето на адаптогени и антиоксиданти за чиста кожа е вашия

...
Добавянето на адаптогени и антиоксиданти за чиста кожа е вашия
Коментари Харесай

Синергията на адаптогени и антиоксиданти за чиста кожа

Добавянето на адаптогени и антиоксиданти за чиста кожа е вашия път за укрепване на натуралната хубост.

Постигането на чиста и сияйна кожа е обща цел за доста от нас и надвишава просто потреблението на верните артикули за грижа за кожата.

Въпреки че солидната рутинна грижа за кожата е от значително значение, ключът към в действителност блестящата кожа може да се крие във вашата диета и избор на метод на живот!

Освен очевидния отговор за отбягване на захар и полуфабрикати, може да пропускате някои потребни хранителни субстанции.

Въведете адаптогени и антиоксиданти – два мощни естествени детайла, които могат да създадат чудеса с вашия загар.

Ето по какъв начин тези съставки могат да ви оказват помощ да постигнете чиста и блестяща кожа!

Ролята на адаптогените

Адаптогените са клас билки и растения, които оказват помощ на тялото да се приспособява към стресори, без значение дали са физически, прочувствени или околната среда.

Известни със способността си да възвръщат салдото и да предизвикват устойчивостта, адаптогените играят решаваща роля в грижата за кожата.

Те се оправят с въздействието на напрежението върху здравето на кожата.

  • Намаляване на напрежението: Адаптогените могат да понижат физическите резултати от напрежението, като инфектиране и хормонален дисбаланс. По-ниските равнища на стрес могат да доведат до по-малко пъпки и по-спокоен загар.
  • Подобрена циркулация: Могат да подобрят кръвообращението. По-добрата циркулация значи повече хранителни субстанции и О2, доставени на клетките на кожата ви, което води до по-здрав загар.
  • Регулиране на хормоните: Адаптогените могат да оказват помощ за балансиране на хормоните. Това е от решаващо значение за попречване на хормонално акне и други кожни проблеми, постоянно свързани с несъответствия.

Адаптогените оферират голям брой изгоди за здравето на кожата:

1. Ашваганда

Известна със своите противовъзпалителни свойства, ашваганда оказва помощ за усмиряване на раздразнената кожа и подкрепя производството на колаген, насърчавайки по-младежки загар.

2. Rhodiola Rosea

Този адаптоген покачва устойчивостта на кожата към стрес. Помага за попречване на прибързано стареене и предизвиква цялостната резистентност на кожата.

3. Свещен босилек (Тулси)

Свещеният босилек е прочут със своите пречистващи свойства, оказва помощ за детоксикация на кожата и облекчава положения като акне и петна.

Силата на антиоксидантите

Антиоксидантите са съединения, които оказват помощ за отбраната на кожата ви от свободните радикали, които са нестабилни молекули, които могат да увредят клетките на кожата.

Антиоксидантите са съединения, които противодействат на нездравословните резултати на свободните радикали, нестабилни молекули, които способстват за стареенето и разнообразни кожни проблеми.

Включването на антиоксиданти във вашата рутинна грижа за кожата оказва помощ за отбраната на кожата от оксидативен стрес, осигурявайки по-здрав и чист загар.

реклама

Витамин Ц: Силен антиоксидант. Витамин С изсветлява кожата, изравнява тена и подтиква производството на колаген, насърчавайки стегнатостта и еластичността.
Витамин Е: Витамин Е овлажнява кожата, оказва помощ за понижаване на възпалението и подкрепя естествения развой на излекуване на кожата, като способства за явен и подмладен загар.
Екстракт от зелен чай:  Натъпкан с полифеноли, екстрактът от зелен чай предлага противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, като оказва помощ за усмиряване и отбрана на кожата.

Ето по какъв начин антиоксидантите способстват за чистата кожа:

1. Неутрализиране на свободните радикали

Антиоксидантите като витамин С, витамин Е и бета-каротин обезвреждат свободните радикали, предотвратявайки ги от причиняване на оксидативен стрес и прибързано стареене.

2. Производство на колаген

Витамин С, по-специално, подтиква производството на колаген, усъвършенства еластичността на кожата и понижава появяването на фини линии и бръчки.

3. Изсветляване на кожата

Антиоксидантите могат да оказват помощ за избледняване на тъмните петна и да насърчат постоянен загар на кожата, придавайки на тена ви по-младежки и лъчезарен тип.

4. Защита от UV увреждане

Някои антиоксиданти, като дестилат от зелен чай и ресвератрол, обезпечават спомагателна отбрана против UV увреждане на кожата.

Как можете да включите адаптогени и антиоксиданти?

В преследването на чиста и сияйна кожа промишлеността за хубост е очевидец на възходящо прекосяване към холистична грижа за кожата, учредена на естествени съставки.

Две мощни категории, които са привлекли доста внимание поради свойствата си да обичат кожата, са адаптогените и антиоксидантите.

Индивидуално мощни, когато се комбинират, тези детайли основават динамичен дует, който способства за постигането на стремежи искра на здрава, чиста кожа.

  • Диета: Включете в диетата си адаптогенни храни като гъба рейши и годжи бери. Яжте разнородни храни, богати на антиоксиданти, като горски плодове, листни зеленчуци и ядки.
  • Добавки: Ако диетата ви не обезпечава задоволително адаптогени и антиоксиданти, помислете за висококачествени добавки.
  • Продукти за грижа за кожата: Потърсете артикули за грижа за кожата, съдържащи антиоксиданти като витамин С, витамин Е и дестилат от зелен чай. Те могат да добавят диетичните ви старания и да предпазят кожата ви извън.
  • Хидратация: Пийте доста вода, с цел да поддържате кожата си хидратирана, и помислете за билкови чайове като лайка и корен от женско биле, които имат адаптогенни и антиоксидантни свойства.
  • Серуми: Потърсете серуми, съдържащи адаптогени като ашваганда и антиоксиданти като витамин С за целево приложение.
  • Чайове и тоници: Включете адаптогенни чайове и богати на антиоксиданти тоници в ежедневната си уелнес рутина за вътрешни и външни изгоди.

Синергията на адаптогени и антиоксиданти:

Комбинацията от адаптогени и антиоксиданти предлага холистичен метод за реализиране на чиста, сияйна кожа.

Чрез справяне със стресовите фактори, поощряване на устойчивостта и отбрана против увреждане на околната среда, това динамично дуо основава режим на грижа за кожата, който надвишава хубостта на повърхностното равнище.

Намаляване на напрежението: Адаптогените се борят с резултатите на напрежението, който може доста да способства за кожни проблеми. Когато се комбинират с антиоксиданти, те основават мощен щит против оксидативен стрес.
Поддръжка на колаген: Адаптогените като ашваганда подкрепят производството на колаген, а антиоксидантите като витамин С ускоряват този резултат, насърчавайки стегнатостта и еластичността на кожата.
Детоксикация:  Детоксикиращите свойства на Светия босилек, съчетани с антиоксиданти като дестилат от зелен чай, оказват помощ за почистването на кожата от нечистотии и замърсители.

Адаптогени и антиоксиданти за чиста кожа – Обобщение

Възползвайте се от силата на адаптогените и антиоксидантите за чист, лъчезарен загар, който отразява виталното здраве от вътрешната страна.

Не забравяйте, че последователността е основна и може да отнеме известно време, с цел да видите забележими усъвършенствания, само че пътуването до по-здрава и чиста кожа си заслужава.

Така че, прегърнете силата на адаптогените и антиоксидантите и оставете вътрешния си искра да блесне!

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР