Течният парафин е продукт, който се използва широко в много

...
Течният парафин е продукт, който се използва широко в много
Коментари Харесай

Течен парафин за кожа: Тайната за сияйна кожа

Течният парафин е артикул, който се употребява необятно в доста разнообразни промишлености, в това число козметичната промишленост, както и здравната промишленост. Използването  на течен парафин за кожа в доста артикули за грижа за кожата, омекотява или успокоява кожата.

Течният парафин придобива все по-голямо значение при лекуването на разнообразни кожни болести, изключително проблеми със сухата кожа.

Хидратирането на кожата е едно от най-големите преимущества на течния парафин. Течното парафиново масло е част от напредналата дерматология.

Какво е течен парафин?

Течният парафин е мощно рафинирано минерално масло, което е минало през извънредно пречистване, нормално за приложимост в козметиката.

Минералното масло, най-общо казано, може да се схваща като субстанция, която е масло без цвят и аромат и се получава посредством потребление на характерен тип минерал. В случай на течен парафин нормално се употребява петролен екстракт.

Петролният екстракт е непряк артикул от рафинирането на недопечен нефт, който се употребява за произвеждане на бензин и други петролни артикули.

Петролът се извлича от земята и затова е естествена течност. Той се рафинира, с цел да се получи течен парафин.

Течен парафин за кожа – потребен ли е?

Течният парафин се употребява в доста разнообразни артикули за грижа за кожата и косата. Лекият течен парафин е едно от най-хубавите средства за лекуване на суха кожа.

Той е мощно овлажняващ и също по този начин съдържа почистващи сътрудници, които оказват помощ за поддържане на кожата чиста.

Течният парафин се употребява и като една от съставките в кърпичките за след кола маска, защото успокоява кожата.

Лекият течен парафин също е превъзходен емолиент, който оказва помощ за омекотяване на кожата.

Той също по този начин оказва помощ за усмиряване на кожата и по този метод понижава сърбежа и раздразнението на кожата.

Течният парафин също оказва помощ за попречване на непотребното изпаряване на вода или загуба на вода от външния пласт на кожата.

По този метод оказва помощ за задържане на влагата на кожата и понижава дехидратацията на кожата и напуща кожата.

Течният парафин също оказва помощ за отваряне на порите и унищожаване на мъртвите кожни кафези, като по този метод ви дава чиста кожа.

Течният парафин може да се употребява върху лицето и тялото.

Течният парафин се употребява и в доста разнообразни козметични артикули. Някои от продуктите с течен парафин включват червила, лосиони, кремове, мехлеми и други

Течният парафин се употребява при лекуване на суха кожа. Белият мек парафин основава пласт масло върху повърхността на кожата.

Какви са изгодите от потреблението на течен парафин за кожа?

Както се вижда нагоре, има доста приложения на течния парафин за кожата. Трябва да има няколко преимущества на това масло, което се употребява необятно в козметичната промишленост.

Следват някои от изгодите от потреблението на течен парафин за кожата:

1. Хидратиращ сътрудник

Течното парафиново масло е един от най-хубавите овлажняващи артикули, защото оказва помощ за задържане на влагата върху кожата и също по този начин омекотява кожата.

Оставя кожата мека и гладка, като отстранява мръсотията и праха от кожата. Парафиновото масло има доста изгоди за кожата, защото оказва помощ за понижаване на акне, тъмни петна и петна и ви дава чиста кожа.

Освен това понижава сърбежа по кожата заради суха кожа.

2. Повишава еластичността на кожата

Кожата нормално понижава своята разтегливост, което прави кожата да наподобява скучна.

Кожата също губи своята разтегливост заради замърсяването и изменящите се климатични условия. Например, в студено време кожата може да стане прекомерно суха и скучна.

Това прави кожата да наподобява груба. Лекото течно парафиново масло може да се употребява като съставна част за лекуване на кожата, която може да помогне за възобновяване на еластичността на кожата.

Течният парафин оказва помощ за спомагателна грижа за кожата.

3. Омекотяване на кожата

Течният парафин е една от най-хубавите съставки за омекотяване на кожата, които човек може да включи в своя режим за грижа за кожата.

реклама

Течният парафин оказва помощ за задържане на вода в кожата и защищава от дехидратация. Дехидратираната кожа наподобява неравна, суха и без искра.

Парафиновото масло може да се употребява за лекуване на казуса с неравна кожа и матова кожа. Помага на кожата да стане мека и хидратирана.

4. Намалява подуването

Едно от най-големите преимущества на потреблението на течен парафин е, че той покачва производството на колаген.

Помага за увеличение на притока на кръв в кожата и прави кожата ви по-млада.

Прилагането на леко течно парафиново масло оказва помощ за усмиряване на кожата и също по този начин оказва помощ за възстановяване на текстурата на кожата.

5. Помага за унищожаване на мъртвите кожни кафези

Течното парафиново масло оказва помощ за отпушване на порите и унищожаване на мъртвата кожа.

Мръсотията и прахът покриват порите и затрудняват достъпа на О2 до кожата ви.

Потокът на О2 в кожата е нужен, с цел да помогне за възстановяване на здравето на кожата.

Премахването на мъртвите кожни кафези оказва помощ за усмиряване на лицето и го прави да наподобява меко и еластично.

Помага за заздравяването на суха, неравна и напукана кожа.

Критика на течния парафин

Много специалисти допускат, че парафинът в действителност не овлажнява кожата.

Минералното масло на повърхността на кожата придава гладка текстура, а не самата кожа. Създава сетивна заблуда.

Овлажняването е от други източници; парафинът оказва помощ единствено за задържане на влагата за къс интервал от време.

Парафинът също може да запуши порите, в случай че не се почисти след приложимост. Запушените пори могат да доведат до акне и пъпки.

Изследванията демонстрират, че потреблението на парафин не предизвиква акне или пъпки. Той е некомедогенен, което значи, че не запушва порите.

Въпреки това, тези, които имат склонна към акне кожа, би трябвало да се съветват с кожен лекар, преди да употребяват артикули на основата на парафин.

Запушва ли порите течния парафин?

Paraffinum Liquidum (течен парафин или минерално масло) се смята за некомедогенен. Това значи, че е малко евентуално да запуши порите или да способства за появяването на акне за множеството хора.

Всъщност минералното масло постоянно се употребява в продуктите за грижа за кожата като омекотител, защото има способността да задържа влагата, без да блокира порите.

Индивидуалните видове кожа обаче могат да варират и това, което работи добре за един човек, може да не работи за различен.

Парафиновото масло нормално е безвредно за множеството видове кожа. Някои хора въпреки всичко могат да получат кожни реакции или обриви, когато употребяват артикули, съдържащи лек течен парафинов лосион.

Тези с сензитивна или предразположена към акне кожа е добра концепция е първо да създадат тест за алергия, с цел да видят по какъв начин реагира кожата им.

Винаги избирайте артикули за грижа за кожата (включително крем с течен парафин) с надпис „ некомедогенен “, защото те могат в допълнение да понижат риска от задръстване на порите.

Безопасност и защитни ограничения

Обикновено не се следят странични резултати от течния парафин и се смята за безвредно да се употребява продуктът, само че се предлага, в случай че сте бременна или кърмите, апелирам, консултирайте се с вашия доктор, преди да започнете да употребявате този артикул.

Течният парафин може да аргументи белодробна зараза, тъй че се предлага да се употребява с нараснало внимание при пациенти, страдащи от белодробно заболяване.

Избягвайте предозирането на артикули, които съдържат течен парафин, защото той може да направи кожата ви мазна.

Винаги правете тест за елергия, преди да нанесете маслото върху кожата.

Течен парафин за кожа – Обобщение

Течният парафин може да помогне при разрешаването на доста разнообразни кожни болести.

Течният парафин се употребява в доста медикаменти, само че се предлага такива медикаменти да се употребяват, в случай че са предложени от здравни специалисти.

Течният парафин би трябвало да се употребява деликатно и внимателно.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР