Теренс Атман беше спечели само един мач досега през сезона

...
Теренс Атман беше спечели само един мач досега през сезона
Коментари Харесай

Атман: Нямам какво да губя срещу Григори точно тогава съм най-опасен; очаква мача с нетърпение

Теренс Атман беше завоюва единствено един мач до момента през сезона на червени кортове, като дойде в Рим след следващото си ранно отпадане на клей Чаланджър. 193-сантиметровият левичар единствено преди две седмици загуба с 1:6 0:6 от международния номер 285 Вилиъс Гаубас и разумно даже е бил напът да приключи участията си през годината на своята най-омразна настилка.

Всичко обаче се промени за него през миналите дни, откакто Атман съумя да преодолее квалификациите за Мастърса в Рим и за пръв път в своята кариера доближи до третия кръг на това равнище, възползвайки се от отказването на Лоренцо Музети. Така международният номер 138 си уреди среща с Григор Димитров, а ето какво показа французинът директно преди конфликта му с първата ни ракета:

" Голямото премеждие продължава. Не ми се искаше да печеля по този метод срещ Музети, само че останах фоксуриран върху своята игра и се оправих в действителност доста добре, налагайки експанзия от самото начало на корта. Това достижение е страховит източник на горделивост за мен. Всъщност през предходната седмица обмислях разновидността да приключа сезона си на клей и да стартира някъде непосредствено на твърда настилка или трева. Случилото се е голяма изненада. Помага ми това, че излизам в ролята на новобранец и играя без никакво напрежение. Нямам какво да изгубвам против Димитров и тъкмо в подбна обстановка съм най-опасен. Нямам самообладание за мача ни с него.

Главната смяна идва от новия ми треньор Рубен Рамирес Идалго (бивш номер 50), който има вяра ужасно доста в мен и ме стимулира със страхотни речи. Той усъвършенства менталната част от играта ми, като към този момент съм надалеч по-спокоен и не демонстрирам никакви отрицателни черти в положението си на своя противник, които той да употребява против мен.

Не мога да отчайвам Рубен и се усещам доста по-добре на клея, откогато работим дружно, тъй като това е неговата обичана настилка и получавам точните препоръки. Истината е, че той към момента играе ужасно и аз не спечелвам всякога на подготовка, макар че играя с 46-годишен човек, който се е отказал преди 6 години. Подобрената централизация е моята съществена нова мощ на клея. Към момента упражняваме в Аликанте, а истината е, че аз имам нетрадиционен тенис път, тъй като постоянно съм се оправял самичък и в никакъв случай не съм разчитал на помощ от страна на френската тенис федерация " - разкрива Атман в последното си изявление пред L`Equipe.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР