Адриан Андреев остана на косъм от това за втора поредна

...
Адриан Андреев остана на косъм от това за втора поредна
Коментари Харесай

Андреев пропиля сет и пробив аванс срещу 31-ия поставен и се раздели с мечтата за Ролан Гарос

Адриан Андреев остана на косъм от това за втора поредна година да играе за влизане в главната скица на Ролан Гарос. Втората ни ракета водеше със сет и имаше прикрит мачбол във втората част, единствено че Джулио Зепиери показва за какво през предходната година доближи до втория кръг на главната скица и в последна сметка се наложи над родния ни представител - 4:6 7:5 6:3 за 2 часа и 20 минути.

Така 31-ият подложен ще спори с Ото Виртанен за място в същинския шампионат, откакто финландецът отстрани Доминик Тийм при последното му присъединяване на кортовете в Париж, а България ще разчита на Григор Димитров и Виктория Томова за мощен резултат в главната скица на втората " мейджър " конкуренция през сезона, чийто чоп ще бъде извършен още на следващия ден.

Началото беше кошмарно за Андреев, който допускаше купища неточности в самото начало и изглеждаше пренавит. Италианецът пък просто държеше топката в игра с добра дълбочина и чакаше следващата неправилност от ракетата на своя противник, което му беше изцяло задоволително, с цел да се откъсне напред с 4:0 гейма.

Постепенно Андреев откри оптималния си темп на игра и стартира да употребява ловко своите къси топки, посредством които неколкократно хвана неопитен своя противник и по този начин съумя да върне единия си от пробивите закъснение. Впоследствие съотношението на силите на корта напълно се промени, защото 31-ият подложен доста утежни качеството на ударите си и съобщи за втори следващ път подаването си, допускайки двойна неточност, а паритетът в резултата беше възобновен при 4:4.

Зепиери пък безусловно се разпадаше на корта, пропускайки с метри очертанията на съперниковото поле и Андреев доближи до опция да сервира за сета, откакто международният номер 148 пропусна три следващи форхенда и за похлупак направи следващата си двойна неточност. Българинът несъмнено се отпусна и действаше доста по-свободно, виждайки големите проблеми на своя конкурент и постави точка на разногласието в откриващата част, печелейки последните 12 точки от нея.

Вторият сет стартира равностойно, а играта трябвше да бъде прекратена при 2:1 гейма в интерес на по-високоранкирания тенисист и 15:30 на сервиса на Адриан. Паузата беше единствено от няколко минути, а родният ни представител влезе в нова страхотна серия от 7 следващи сполучливо извършени точки и се оказа напред с пробив при 3:2. За страдание, втората ни ракета позволи сериозен спад в играта си през идващите минути, до момента в който Зепиери стабилизира своето равнище и италианецът имаше предина от 4:3 гейма, когато пристигна ред на идната промяна на полетата.

Последваха мощни минути за сервиращите, до момента в който не се стигна до 5:5, като тогава Ади имаше прикрит мачбол разполагаем, само че не можа да се възползва от него и след това загуби ответното си подаване, което предопредели изиграването на трети съдбоносен сет.

Там двамата тотално бяха напуснати от началните си удари, като станахме очевидци на серия от 4 следващи пробива в самото начало. Зепиери най-сетне постави завършек на тази полуда и взе своя сервис гейм, а това се оказа значим миг за изхода на мача, тъй като Андреев се пропука още веднъж в шестия гейм и преднината на италианеца набъбна до 4:2.

Българинът не се съобщи и реализира мигновен рибрейк, но продължаваше да е все по този начин беззащитен на личен начален удар, допускайки пети следващ пробив и напълно скоро по-високоранкираният тенисист можеше да се поздрави с крайния триумф.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР