Тейлър Фриц демонстрира страхотен прогрес в играта си на червени

...
Тейлър Фриц демонстрира страхотен прогрес в играта си на червени
Коментари Харесай

Седмица след успеха над Григор: Фриц беше повален в Женева от тийнейджър с 5 поредни загуби

Тейлър Фриц показва страховит напредък в играта си на червени кортове и през последните седмици доближи до финала в Мюнхен, 1/2-финалите в Мадрид и 1/4-финалите в Рим, записвайки победи над тенисисти от ранга на Себастиан Баез, Себастиан Корда, Хуберт Хуркач и Григор Димитров.

Победата на Фриц над първата ни ракета пристигна през миналата седмица на Мастърса в италианската столица, когато американецът съумя да избави всички 11 брейк точки, с които разполагаше Димитров в хода на мача и реши след това да направи игра на думи със своето име и да подпише камерата с еднопосочното " Клейлър " показвайки по какъв начин към този момент алената настилка е едно с него.

Оттогава насам обаче нещата не се развиват по стремежи метод за международния номер 12 метод, който на 1/4-финалите не доближи до нито една точка за пробив в срещата си с бъдещия първенец Александър Зверев и трябваше да се насочи към Женева, където да изиграе последния си предварителен шампионат преди началото на Ролан Гарос.

Наглед миналогодишният 1/2-финалист беше в ролята на един от огромните любимци за трофея на ATP 250 надпреварата, само че третият подложен ненадейно позволи проваляне още при първия си мач в швейцарския град, отстъпвайки на 19-годишния си съотечественик Алекс Микелсен - 4:6 6:4 5:7 за 2 часа и 41 минути игрово време.

Любопитното е, че младежът до неотдавна се намираше в серия от 5 следващи загуби на клей и за пръв път ще играе 1/4-финал на ATP равнище върху тази настилка, а негов противник ще е един от най-прогресиращите играчи през сезона - Томаш Махач.

Още в самото начало се видя, че Фриц ще има доста тежък мач, защото колкото да печелеше своите подавания, до момента в който Микелсен вкарваше 80 % от първите си сервиси в игра и нямаше проблем, когато заставаше на линията за начален удар. Фаворитът несъмнено страдаше на корта, което се дължеше най-много на обстоятелството, че не можеше да разчита на най-голямото си оръжие и разумно непоставеният състезател осъществя пробив за задатък от 4:3, който задържа до приключването на откриващия сет в своя изгода.

Неприятните вести за младока бяха свързани с събитието, че той надалеч не сервираше толкоз безапелационно във втората част и тогавашният първенец в Индиън Уелс на два пъти се откъсваше с брейк напред, само че непроменяемо биваше застиган в резултата. Все отново третият подложен имаше отчетливо игрово преимущество и разиграванията се решаваха от него съвсем всякога, а това му оказа помощ да отмъкне и за трети съперниковото подаване, вкарвайки конфликта в съдбоносен сет.

Там 19-годишният тенисист безспорно заигра най-силния тенис на червени кортове в кариерата си и имаше точки за пробив във всяко едно подаване на своя конкурент, като взе ранна преднина в резултата и я поддържаше до 5:3 в своя изгода. Световният номер 12 обаче не се съобщи и отрази 4 мачбола, с цел да изравни при 5:5, единствено че Микелсен откри сили да се върне към най-високото си равнище на игра и завоюва 8 от идващите 9 разигравания, с цел да се поздрави с най-голямата си победа в миналото.

HUGE WIN!!!!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР