Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. По-малко ще са

...
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. По-малко ще са
Коментари Харесай

Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив

Предстои метаморфоза на градския превоз в Пловдив. По-малко ще са рейсовете в ранните и късните часове по шест линии. Според общината става дума за оптимизация, която няма да затрудни пасажерите. Хората обаче се възмущават, че вечер ще бъдат принудени да употребяват такси.

Заради разредения градски превоз в Пловдив Гергана Георгиева признава, че не провежда културни събития по-късно от 19 часа. В противоположен случай чака залата да остане полупразна. Гергана споделя, че даже доброволците, които й оказват помощ, би трябвало да си хващат такси, с цел да се приберат.

" Може да се съобразят, да кажем три линии, които да свързват центъра и по-крайни квартали и хората ще си създадат сметка, в случай че аз знам, че в 12 ще има рейс, бих го изчакала, въпросът е дали ще пристигна ", описа Гергана Георгиева – уредник на културни събития.

От общината обаче показват, че и в този момент за късните курсове няма доста пасажери и се обмисля част от курсовете да отпаднат. Промените са за шест линии.

" Трябва да подчертаем на хората, че няма да има ощетени от тях, няма да има чакащи по спирките поради тази съответна смяна, в противен случай. На фона на 4300 приблизително курса на ден в града ни не е забележителен % ", сподели Георги Стоилов – шеф на Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза “.

" Мисля, че доста хора не се доверяват на това, че ще пристигна рейса и ще могат да се приберат, по тази причина просто вземат решението да се приберат по различен метод, с такси нормално ", добави Гергана Георгиева.

На този декор се чака и прибирането с такси да нарастне.

" От 1,09 на които возим сега вероятно да стане на 1,21 което е минималната цена за съпоставими градове ", разяснява Володя Домошенко от Национална асоциация Защита на националните превозвачи и таксиметровите водачи.

" В интерес на истината последната такава смяна, гласувана с решение на общинския съвет е била в далечната 2014 година, 2017 година е юридически опит за нарастване, което не е събрало очевидно задоволително гласове на съветници и не е било признато в Оценка за съвместимост ", сподели Савина Петкова – зам.-кмет на община Пловдив.

И за цените на таксиметровите водачи, и за разписанията на градския превоз, решение би трябвало да вземат общинските съветници.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР