Започвате ли да забелязвате бръчки по шията в началото на

...
Започвате ли да забелязвате бръчки по шията в началото на
Коментари Харесай

Най-добрите билкови лекарства за лечение на бръчки по шията

Започвате ли да забелязвате бръчки по шията при започване на тридесетте? Правилните защитни ограничения и грижа за кожата могат елементарно да изгладят кожата ви, придавайки й юношески тип.

Стареенето на кожата е неминуем биологичен развой. Въпреки това, с напредването на здравната просвета, има разнообразни налични благоприятни условия за закъснение на резултатите му върху вашата кожа и здраве.

Използването на билки и масла срещу стареене, могат да забавят появяването на бръчки по шията и да поддържат кожата ви млада с години.

Прочетете, с цел да научите какво предизвиква бръчките по шията и по какъв начин най-добре да ги лекувате с естествени средства.

Какво предизвиква бръчки по шията

Вашата кожа е построена от 2 структурни протеина, а точно колаген и еластин. Колагенът обезпечава мощ, поддържайки кожата ви опъната. Еластинът е виновен за нейната еластичност и подсигурява, че кожата се връща в първичната си форма след разпъване.

Освен тези протеини, има мастен пласт, който поддържа структурата на кожата ви и дружно със себума от мастните жлези поддържа кожата ви мека, еластична и хидратирана.

Въпреки това някои фактори могат да доведат до преждевременна поява на бръчки по шията:

  • възраст ( 1 )
  • излагане на ултравиолетови лъчи
  • корист с тютюн
  • чести мускулни контракции на лицето

Включването на билки в диетата и рутинната грижа за кожата, може да забави появяването на бръчки по лицето и шията.

Нека да разгледаме факторите, които предизвикват бръчки по шията:

1. Възраст

Кожата ви се трансформира с придвижване на възрастта, а бръчките и отпущането са единствено част от естествения развой на стареене.

Тъй като структурните протеини като колагенови и еластинови нишки дружно с мастния пласт във вашата хиподерма стартират последователно да се изчерпват. Кожата ви губи своята резистентност и разтегливост, което й придава по-нагънат тип.

Следователно бръчките по шията са по-чести при старееща кожа.

2. Излагане на слънце

Оксидативният стрес е главната причина за бръчките по шията. Продължителното излагане на ултравиолетова радиация на слънцето усилва броя на свободните радикали в тялото ви и предизвиква дисбаланс антиоксидант/оксидант.

Неконтролираните равнища на свободните радикали могат да доведат до съществено увреждане на кожната тъкан, пигментация и прибързано стареене.

Следователно хората със светла кожа са по-податливи на стареене, провокирано от ултравиолетовите лъчи. Тяхната кожата съдържа дребни количества пигмент меланин, който обезпечава слънцезащита на кожата ви.

3. Дехидратация

С напредването на възрастта способността на кожата ви да създава себум понижава.

Себумът работи като натурален овлажнител, който поддържа кожата ви мека и хидратирана.

С намаляването на интензивността на мастните жлези кожата е по-склонна към сухота и бръчки.

Това е по-очевидно в области като шията, където кожата е по-тънка от лицето и има относително по-малък брой потни и мастни жлези.

4. Тютюнопушене

Отново нездравословните резултати на тютюневия пушек ( 2 ) са подчертавани от кожни лекари и специалисти по хубост.

Честото излагане на токсините, съдържащи се в тютюневия пушек, усилва измененията на хиперпигментацията и оксидативния стрес. По този метод предизвикват директно влияние върху здравето на кожата ви.

Освен това тютюнопушенето също въздейства върху цялостната разтегливост на кожата ви, като я кара да се набръчква и увисва. Ето за какво пушачите са по-склонни към развиване на бръчки по кожата и шията в ранна възраст.

5. Ендокринни болести

Някои ендокринни болести могат да имат кожни прояви, които могат да доведат до бръчки по шията.

Според изследвания пациентите, диагностицирани с хипотиреоидизъм, породен от непълнота на хипофизната жлеза, получават по скорошна поява на фини линии.

6. Неправилен банкет на храна

Вашата диета играе значима роля за здравето на кожата ви. Докато приемът на верните хранителни субстанции усъвършенства способността на кожата ви да се обновява и възвръща – потреблението на мазни храни и непотребните захари предизвикват възпалението и стареенето на кожата.

Известно е също, че честата консумация на алкохол утежнява кожната преграда и води до промени в текстурата и външния ви тип на кожата.

7. Мускулни контракции

Честите мускулни контракции ( 3 ) на лицето и шията са склонни да износват силата и еластичността на мускулите ви, което води до образуването на бръчки.

Това в действителност докара до увеличение на известността на йогата за лице. Такива извършения оказват помощ за разпъване, покачване и стягане на кожата ви и предотвратяват увисването и бръчките по шията.

Как да премахнете бръчките по шията?

Нищо не е по-добро от водата за усмиряване на влошената кожа. Хладните воднисти храни като аспержи, кокос и други са балансьори на влагата.

Амла е богата на витамин С и балансира непотребния себум. Солта нарушава водния поток в тялото.

Уверете се, че просто ядете задоволително сол и в никакъв случай не я консумирайте в остатък. Захарта е чиста калория и може да дисбалансира верните равнища на хидратация.

По този метод, несъразмерната приложимост на захар и елементарни въглехидрати може да провокира провисване на кожата.

Редовният масаж с масло и упражненията за мускулите на шията са най-лесните способи за попречване на отпущането на кожата.

Ето някои други способи за понижаване или унищожаване на бръчките по шията.

Билкови и домашни способи

Чрез прибавянето на някои билки към вашата ежедневна рутинна грижа за кожата, ще намалите появяването на бръчки по шията и ще извършите кожата си по-гладка.

1. Готу Кола

Най-голямото преимущество на включването на античната аюрведична билка готу кола (Centella Asiatica) е, че тя подкрепя синтеза на колаген и понижава появяването на бръчки по шията.

  1. Смесете 1 супена лъжица готу кола на прахуляк с 1 супена лъжица кокосово масло/мед/сусамово масло и нанесете върху бръчките на шията;
  2. Оставете да работи един час, преди да отмиете.

2. Хибискус и рициново масло

Богати на разнообразни полифеноли, листата и цветовете на хибискус ( 4 ) имат невероятни резултати срещу стареене върху вашата кожа. Неговите антиоксидантни свойства оказват помощ за превръщане на провокираното от ултравиолетовите лъчи фотостареене.

Хибискусът също инхибира интензивността на колагеназата и предотвратява разграждането на еластин и колагенови нишки.

Рициновото масло, въпреки това, е известно, че има свойства срещу стареене, които могат да оказват помощ за понижаване на появяването на бръчки по шията.

  1. Добавете 1 ½ супена лъжица прахуляк от хибискус и шепа листа от хибискус;
  2. Смесете ги с 1 ½ супена лъжица рициново масло;
  3. Разбъркайте добре и нанесете върху бръчките по шията и лицето си и оставете да подейства един час, преди да измиете.

3. Panax Ginseng ( Корейски женшен)

реклама

Проучванията демонстрират, че екстракти от корейски женшен, могат дейно да поправят бръчките по шията и лицето.

Ферментиралият корейски женшен е по-ефективен като средство срещу стареене, антиоксидант и противовъзпалително средство.

  1. Смесете 1 супена лъжица корейски женшен на прахуляк с леко масло или мед от манука, с цел да извършите паста;
  2. Нанесете върху бръчките на шията и оставете да подейства от 40 минути до един час и измийте.

4. Амла, гудучи и сусамово масло

Аюрведичните трудове загатват разнообразни билки срещу стареене, измежду които амла ( 5 )и гудучи са отпред в листата.

Амлата работи като антиоксидант, противовъзпалително, средство срещу стареене, като понижава оксидативния стрес и клетъчната гибел.

Подобно на амла, гудучи също предизвиква здравословния напредък на клетките и понижава бръчките по шията и региона на лицето.

  1. Добавете по 1 супена лъжица амла и гудучи на прахуляк към 2 супени лъжици сусамово масло;
  2. Разбъркайте добре и нанесете върху бръчките по шията и измийте след час.

5. Зелен чай

Консумацията или локалното приложение на зелен чай ( 6 ) дава на кожата ви по този начин нужния подтик на антиоксиданти.

Освен това оказва помощ за понижаване на възпалението и предизвиква здравето на кожата.

  1. Сварете зелен чай, охладете го до стайна температура и нанесете върху бръчките на шията;
  2. Оставете да работи 1 час преди да отмиете.

6. Масло от репей и соя

Екстрактите от листа от репей ( 7 ) имат високо наличие на полифеноли, което го прави мощен антиоксидант.

Той също по този начин инхибира интензивността на еластазата и тирозиназата  и по този метод може да бъде положително средство за лекуване на бръчки по шията.

Соевото масло е богато на изофлавони, съединяване, известно със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

  1. Накиснете 1 супена лъжица прахуляк от корен от репей в 1-2 супени лъжици студено пресовано соево масло за една нощ;
  2. Нанесете това върху бръчките на шията си и го оставете за 30 до 40 минути и измийте;
  3. Използвайте толкоз постоянно, колкото е належащо.

Етерични масла

Не е загадка, че етеричните масла имат многочислени изгоди за здравето на кожата. Няколко масла обаче се оправят извънредно добре с предотвратяването появяването на бръчки по шията.

1. Розово масло

Розовото масло подхранва, възвръща и подмладява остарялата кожа и може да помогне за попречване на изчерпването на колагена.

  1. Смесете 4-5 капки розово масло с 10 мл от случайно базово масло по ваш избор и масажирайте шията си всекидневно, с цел да намалите бръчките по шият;
  2. Измийте след 20 до 30 минути.

2. Масло от семена на нар

Популярно етерично масло, добавено към разнообразни артикули за грижа за кожата срещу стареене поради мощните си антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Етеричното масло от семена на нар оказва помощ за отбрана на епидермалната преграда и предотвратява сухотата на кожата, преждевременното стареене и образуването на бръчки по шията и лицето.

  1. Добавете 4 до 5 капки етерично масло от семена на нар към 10 ml некомедогенно носещо масло като шафран или жожоба и масажирайте бръчките на врата си;
  2. Оставете маслото за 20 минути и отмийте.

3. Масло от семена на моркови

Снабдено с антиоксиданти, незаменими мастни киселини и витамин А, етеричното масло от семена на моркови може да понижи увреждането на кожата от свободните радикали.

Също по този начин да предотврати възпаления и да помогне за стимулиране на производството на колаген.

Редовната приложимост може да помогне за попречване на бръчки и провисване на врата.

  1. Добавете 3-4 капки масло от морковени семена към 2 супени лъжици леко носещо масло и масажирайте бръчките на шията с придвижвания нагоре;
  2. Измийте след 20 до 30 минути.

4. Масло от тамян

Противовъзпалителните свойства на маслото от тамян се дължат на съществуването на босвелиева киселина ( 8 ), постоянно употребена за лекуване на хронични възпалителни болести.

Маслото от тамян също е потребно за отнасяне на резултатите от фотостареенето върху кожата ви, в това число бръчки по шията.

  1. Добавете 3-5 капки етерично масло от тамян към 2 супени лъжици подхранващ притежател като сладостен бадем или жожоба;
  2. Масажирайте врата си всеки ден в продължение на 5 минути, с цел да се отървете от бръчките на врата;
  3. Оставете маслото да престои още 15 минути, преди да го отмиете.

5. Масло от розов здравец

Тъй като оксидативният стрес е съществена причина за стареенето на кожата, мощните антиоксидантни свойства на маслото от розов здравец могат да оказват помощ за унищожаване на дълбоките бръчки по шията и да придадат на кожата ви млад тип.

Освен това има противовъзпалителни и антимикробни качества, които защищават кожата ви от експанзиите на околната среда.

  1. Смесете 4-5 капки масло от розов здравец към 10 мл базово масло съгласно вашия вид кожа;
  2. Масажирайте постоянно и измийте след 15 до 20 минути, с цел да премахнете бръчките по лицето и шията.

Как да предотвратим бръчките по шията?

1. Намалете излагането си на директна слънчева светлина. Винаги носете слънцезащитен крем и използвайте шапки, чадъри и облекла с дълги ръкави, с цел да отбраните кожата си, когато излизате.

2. Избягвайте потреблението на алкохол и тютюневи произведения. Намалете или изцяло спрете пушенето, с цел да предотвратите появяването на бръчки по врата и лицето.

3. Спете добре. Лишаването от сън може да усили напрежението и да форсира стареенето на кожата ви.

4. Намалете работния стрес.

5. Упражнявайте се всекидневно за по-добро психологично здраве и усъвършенствано кръвообращение. Съсредоточете се повече върху йога за лице, защото тя може да помогне за понижаване на появяването на бръчки по кожата ви.

6. Ежедневно масажирайте врата си с билкови масла срещу стареене.

7. Следвайте рутинна грижа за кожата, за изцяло възстановяване на положението на кожата ви.

8. Хидратирайте два пъти на ден и пийте доста вода, с цел да поддържате кожата си хидратирана, с цел да предотвратите бръчки по врата.

9. Спазвайте питателна диета, която подкрепя функционалностите на кожата ви.

Билкови медикаменти за лекуване на бръчки по шията – Обобщение

Въпреки че бръчките са неизбежни, можете да отложите появяването им доникъде на 40-те или 50-те години с верните защитни ограничения.

Избягването на несъразмерното излагане на слънце или избягването на привички като пушене или пиянство може значително да дефинира по какъв начин кожата ви остарява.

Въпреки че има доста налични козметични процедури за понижаване на увисването и бръчките по шията и други области на лицето, нито една от тях не е изцяло лишена от странични резултати.

Ето за какво потреблението на естествени съставки срещу стареене постоянно е по-безопасен вид за изцяло възстановяване на здравето на кожата ви.

Редовното упражняване на йога за лице, маслени разтривки, добра храна и вярната рутинна грижа за кожата оказват помощ за закъснение на стареенето на кожата и поддържат кожата ви гладка, здрава и млада.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР