Цветята на хибискус веднага предизвикват образи на развяващи се цветни

...
Цветята на хибискус веднага предизвикват образи на развяващи се цветни
Коментари Харесай

9 ползи от хибискус за кожата

Цветята на хибискус незабавно провокират облици на развяващи се цветни листенца, развяващи се от бриз в тропически парадайс. Тези прелестни цветя не са просто бонбони за очите. Ползите от хибискус за кожата са доста.

Те са заредени с потребни хранителни субстанции, които кожата ви обожава! Мислете за хибискуса като за супер цвете, изпълнено с изгоди за хубост, готово да ви държи позитивно блестящи.

И по този начин, какво в действителност може да направи хибискусът като част от вашата рутинна грижа за кожата? Ето няколко невероятни преимущества на хибискуса, които може да ви изненадат!

Хибискусът в действителност ли се назовава „ натурален ботокс “?

Нека разкараме слуховете за хибискуса, преди да се потопим в неговите многочислени преимущества. Може би сте чували шума за хибискус и прякора му „ натурален ботокс “.

Истината е, че хибискусът е цялостен с потребни хранителни субстанции. Витамини, минерали, антоцианини, мастни киселини, пигменти, антиоксиданти и доста други.

Много от тези хранителни субстанции са идеални за възстановяване на кожата и косата.

Така че за какво се назовава „ натурален ботокс? “ Проучванията демонстрират, че хибискусът може да инхибира интензивността на еластазата.

Еластазата е ензим, който разгражда еластина, основният протеин, който оказва помощ на кожата ви да се върне назад на мястото, където е била след разпъване или придвижване.

Когато кожата ви няма задоволително еластин, тя може да увисне или да се размести с времето. Ето от кое място хибискусът получава скандалния си прякор!

Ползи от използването на  хибискус за кожата ви

Ако имате суха, лющеща се и сърбяща кожа, хибискусът може да направи чудеса. Има мощни хидратиращи свойства, което прави текстурата на кожата ви мека и гладка.

Хибискусът съдържа сапонини, които оказват помощ за естественото и нежно разчистване на кожата ви. Също по този начин, органичните киселини, присъстващи в билките, оказват помощ за елиминирането на мъртвите кожни кафези и поддържат порите ви чисти.

1. Хибискусът съдържа витамин С

Колагенът е протеин, формиран от аминокиселини и е основен за поддържане на гладка и млада кожа.

За страдание, производството на колаген понижава бързо с възрастта – множеството хора губят колаген със скорост от 1% годишно до 30-годишна възраст!

И до момента в който достигнете средата на 50-те години, равнищата на колаген евентуално ще са намалели доста.

Това е единствено една причина, заради която е толкоз значимо да се насърчи производството на колаген със здравословни привички на живот, здравословни храни и естествена грижа за кожата.

За благополучие, хибискусът е източник на витамин С, който предизвиква производството на колаген! Алфа-хидрокси киселините в хибискуса също подкрепят този развой.

2. Хибискусът е източник на алфа-хидрокси киселини (AHAs)

Хибискусът е цялостен с алфа-хидрокси киселини или AHA. AHA нормално се употребяват за ексфолиране на кожата и унищожаване на мъртвите кожни кафези, с цел да се разкрие пресен пласт гладка и сияйна кожа.

Това е в действителност значимо с напредването на възрастта, тъй като естественият цикъл на кожата ви има наклонност да се забавя.

Това може да докара до суха кожа и повече мъртви кафези, натрупващи се на повърхността на кожата ви, което способства за непрозрачен или сив тип. AHA разграждат това струпване.

Друго преимущество на AHA е, че те оказват помощ за понижаване на появяването на фини линии и бръчки, като усъвършенстват текстурата на кожата.

AHA също оказват помощ за минимизиране на хиперпигментацията и обезцветяването, като тъмни петна от излагане на слънце или стрии. Това е по този начин, тъй като AHA предизвикват обмяната на клетките.

И в случай че всичко това не е задоволително, алфа-хидрокси киселините оказват помощ на други артикули да се всмукват по-добре. Когато порите ви са отворени и чисти, с цел да получавате други артикули, вашите процедури за кожа и лосиони работят по-добре!

3. Хибискусът оказва помощ за понижаване на акнето

Ексфолиращите свойства и естествените киселини в хибискуса са идеални за отпушване на запушени пори и унищожаване на нечистотия и парчета.

реклама

Този развой поддържа порите чисти, което оказва помощ в битката с акнето. Тези киселини също са по-нежни от синтетичните киселини и няма да лишат кожата ви от естествения себум, от което се нуждае за баланс.

4. Хибискусът има изгоди за разчистване на кожата

Хибискусът е богат на сапонин, фитонутриент, който има качество на пяна, когато се смеси с вода.

Това го прави отличен натурален почистващ препарат, който освен почиства кожата надълбоко и нежно, само че в същото време ексфолира.

5. Хибискусът е натурален овлажнител

Може да е изненадващо, че със своите ексфолиращи и почистващи свойства хибискусът в действителност може да помогне на кожата ви да остане хидратирана.

Хибискусът обаче съдържа слуз – лепкава субстанция, която оказва помощ на растенията да съхраняват вода и храна.

Муцилажът е мощно овлажняващ и успокоителен за кожата и доста гальовен, което го прави подобаващ за сензитивна кожа.

Освен това оказва помощ на кожата ви да резервира влагата за по-дълъг интервал от време.

6. Хибискусът е източник на антиоксиданти

Антиоксидантите в хибискуса оказват помощ в битката със свободните радикали от храната и околната среда.

Тези свободни радикали предизвикват увреждане на кожата. Например, свободните радикали могат да ускорят образуването на фини линии и бръчки, да причинят несиметричен загар на кожата и да усилят пигментацията и тъмните петна.

Антиоксидантите в хибискуса също могат да подобрят еластичността. Проучване, оповестено през март 2021 година, поддържа антиоксидантните изгоди от хибискус.

Проучването открива, че както листата, по този начин и цветята на растението хибискус са потребни в приложенията за грижа за кожата, заявявайки, че растението в действителност се употребява незадоволително!

7. Бори се с признаците на стареене

С високо наличие на антиоксиданти, хибискусът оказва помощ на клетките на кожата ви да се възстановят от вредите, породени от кожни болести, рани, замърсители, ултравиолетови лъчи и други

Изследванията настояват, че водният дестилат от чашката на хибискус сабдарифа има евентуални резултати срещу стареене на кожата против фотостареене, провокирано от UVB.

8. Контролира възпалението

Противовъзпалителната интензивност на бета каротина в хибискуса оказва помощ за понижаване на кожните възпалителни болести, като в същото време лекува сърбеж и зачервяване.

Освен това антоцианините в хибискуса работят за управление на оксидативния стрес в кожата ви и зараждащото инфектиране.

Проучване на защитните за кожата и противовъзпалителните резултати на Hibiscus syriacus L. показва, че цветята на хибискус са ефикасни при отбраната на кожните кафези против възпалителни увреждания.

9. Ускорява заздравяването на рани

Хибискусът оказва помощ за по-бързото укрепване на рани, като усилва производството на протеин фибронектин в кожата ви.

Той също по този начин покачва хидратацията и регенерацията на клетките в кожата ви, които играят значима роля в процеса на укрепване на рани.

Екстрактът от хибискус усъвършенства лечебния капацитет на кожата, като форсира процеса на зарастване на рани и подтиква експресията на биомаркерите, участващи в хидратацията и регенерацията на кожата.

9 изгоди от хибискус за кожата – Обобщение

В обичайна Аюрведа хибискусът се сервира като чай, защото предлага голям брой изгоди за здравето.

Независимо дали става въпрос за акне, признаци на стареене или проблеми с пигментацията, прибавянето на хибискус към вашата грижа за кожата може да докара до забележителни промени в здравето и външния тип на кожата ви.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР