На 12 май, неделя, от 18:00 часа в Сити Марк

...
На 12 май, неделя, от 18:00 часа в Сити Марк
Коментари Харесай

„Джаз концерт по Мусоргски“ представят трима бележити джаз музиканти

На 12 май, неделя, от 18:00 часа в Сити Марк център за изкуство, в сърцето на София ще чуете и видите трима от най-изявените български джазмени на една сцена.

Събитието под надпис „ Джаз концерт по Мусоргски “ е въодушевено от известното произведение на композитора „ Картини от една галерия “, Проектът към този момент гастролира с огромен триумф из националните фестивали и музикални конгреси в България. Записан е и в състав за джаз трио, и с биг бенда на БНР.

Страхотните джаз музиканти Константин Костов – пианист, и по чиято концепция и аранжимент се реализира концерта, дружно с Димитър Карамфилов – контрабас и Христо Йоцов – ударни, ще ви вдъхновят и предизвикат с кросоувър музиката, съобразена с музикалния изказ на композитора, само че в осъществяване с нова стилистика, по отношение на оригинала, с малко по-различна естетика, различен вид мелодика, в по-съвременно и съвременно звучене, наситено с авторски джаз импровизации.

Фрагмент можете да чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=VEd_S191GXg

„ Стремих се целият цикъл да прозвучи по напълно различен метод от познатия. Най-трудното бе да го приспособявам към стила ми на свирене, само че имам вяра, че задачата ми да го освежа през моя музикален фасон е реализирана. От насъбрания опит през годините в областта на кросоувър музиката съм се научил да го върша с голям почит към композитора и творбата. Разбира се, най-важна бе ролята на моите музикални сътрудници и другари Христо Йоцов и Димитър Карамфилов, без които албумът нямаше да се осъществя. Тези блестящи музиканти и изключителни импровизатори със сериозен взор върху класиката и джаза способстваха оптимално музиката да придобие търсената характерна хармония, сила и темперамент. Искрено се надяваме тази музика да Ви забавлява, инспирира, даже предизвика.`` Константин Костов

Билети на цена от 20 до 50 лева ще намерите онлайн на: https://ticketscmart.info/event/1408
И на място преди събитието в Сити Марк център за изкуство (София, бул. „ Янко Сакъзов ” № 30, тел. за резервации 02 955 74 78).
Отстъпки за възпитаници и пенсионери.
Повече за събитието тук:
https://www.facebook.com/events/1090963728687183
https://www.cmart.info/music-concerts
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР