Това ще бъде по-гореща надпревара отколкото тази с колесниците в легендарния филм

...
Това ще бъде по-гореща надпревара
отколкото тази с колесниците в
легендарния филм
Коментари Харесай

Със слънцемобили през пустоша

Това ще бъде по-гореща надпревара отколкото тази с колесниците в легендарния филм "Бен Хур ". Или поне що се отнася до мястото на надпреварата. Но за разлика от кино лентата с Чарлтън Хестън, този път няма да се употребяват колесници с впрегнати кончета, а съвременни слънчеви превозни средства. Става дума за Световното слънчево предизвикателство, което ще се организира в Австралия от 22 до 30 октомври 2021 година.

От град Дарвин на север до Аделаида в южната част на континента, приблизително 3000-километровото трасе на състезанието ще сложи съществени тествания пред международните спортни екипи в австралийската пустота. Специалното в тази конкуренция е че всички “бегачки ” се зареждат извънредно от слънчева енергия. Така се реализира сериозен принос в потреблението на иновативни технологии в подвижността и в същото време се способства за практическо обучение на студентите, бъдещите експерти в тази област.

Екипите в конкуренцията са освен това от състезателни тимове. Целта на бъдещите инженери и откриватели е да проектират собствени разработки в региона на аеродинамиката, електротехниката (батерии, ръководство на батериите, силова електроника, мотори, слънчеви клетки), да ползват тактика на придвижване, в шасито и структурата (лека конструкция, материали) по подобен метод, че да могат да бъдат употребявани в бъдеще в серийни транспортни средства за движение по пътищата.

Това в действителност звучи като доста горещо състезание. Тъй като в австралийската пустош няма сянка, само че има доста слънце, а температурите са съвсем 50 градуса по Целзий - в действителност съвършени условия за вълнуващо слънчево съревнование.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР