На откриването на офиса присъства и президентът на Гръцката република

...
На откриването на офиса присъства и президентът на Гръцката република
Коментари Харесай

Радев: Свободата, демокрацията и човешките права са най-висшите достижения на цивилизацията

На откриването на офиса участва и президентът на Гръцката република Катерина Сакеларопулу.

" Тези права заслужават нашите непрекъснати старания, тъй като в днешно време на неустановеност, на растящи провокации и светкавични промени, точно нашите полезности, които ние би трябвало да пазиме всеки ден, са нашият честен компас, който би трябвало да следваме във времена на тествания ", разяснява Румен Радев.

Политиката за незаконната имиграция в Европа беше една от тематиките, които засегна президентът в своето слово. Президентът уточни, че от една страна би трябвало да защитим нашите жители, стопански системи, обществени системи и даже нашата просвета от рисковете от незаконна миграция, а от друга би трябвало да се помогне на всяко човешко създание в потребност.

Искам да видя Европа зелена и чиста, колкото се може по-скоро, давайки образец за климатична индиферентност за останалия свят, сподели Радев. Той уточни обаче, че салдото сред тази цел и стопанските системи и обществените системи е доста нежен и би трябвало да бъдем деликатни със скоростта. В моята някогашна специалност скоростта е живот, в случай че ти изгубиш скорост, ще се разбиеш, само че не мога да кажа същото за Зелената договорка, добави президентът.

Снимка: БТА/АР

През 2017 година в библиотека в Модена открихме скъп ръкопис за нашата история, съобщи Радев във връзка репродукцията на ръкописа на Петър Богдан " За древността на бащината земя и за българските каузи ", която беше показана в президентската институция през вчерашния ден. Ръкописът е първият исторически етюд, отдаден на България. Трудът, написан на латински език от Петър Богдан, е приключен към 1667 година В рамките на 200 страници ръкописът преглежда християнското минало и настояще на българските земи и има за цел да активизира поддръжка в тогавашна католическа Европа за освобождението на България от османско господство. Дълго време не бяха открити нито истинският ръкопис, нито печатен образец на трактата, като едвам през 70-те години на 20-и век историкът проф. Божидар Димитров открива мемоари на редактора, свързани с ръкописа на Петър Богдан. Проф. доктор Лилия Илиева Илиева откри в края на 2017 година цялостния ръкопис на най-старата история на България в Университетската библиотека на италианския град Модена.

Снимка: БТА

Всяка година публична българска делегация посещава Италия и Ватикана за обичайните тържества във връзка 24 май. На обичайна визита при главата на Римокатолическата черква се отбелязва ролята на България за съхраняването и развиването на делото на светите братя Кирил и Методий, оповестени на 31 декември 1980 година от Светия трон за съпокровители на Европа дружно със св. Бенедикт Нурсийски.

По-късно през днешния ден Румен Радев ще участва на представянето на изложбата " Атон в рисунки и фотографии " в Папския Латерански университет в италианската столица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР