Електрички на Fiat са конфискувани от италианското правителство, защото не

...
Електрички на Fiat са конфискувани от италианското правителство, защото не
Коментари Харесай

Италия срещу Stellantis – рунд втори

Електрички на Fiat са иззети от италианското държавно управление, тъй като не са задоволително италиански! Преди малко по-малко от година Fiat изненада европейския пазар с плажен градски EV, наименуван Topolino. Технически не-автомобилът (законно се счита за четириколка, което значи, че би трябвало да тежи под 420 кг и не може да надвишава 40 км/ч) беше добре признат от запалянковците при стартирането на пазара, само че наподобява държавното управление на Италия е по-малко въодушевени от дребното електрическо бъги.

Както се оказва, италианската страна е загрижена, че италианската автомобилна компания Fiat е сложила италианско знаме на вратата. Проблемът произтича от закон, който има за цел да не позволява използването на думи и изображения, предполагащи италианско завещание, към артикули, които не са създадени в Италия. Въпреки че Fiat Topolino е конструиран и планиран от самия Fiat, индустриалната линия е от другата страна на Средиземно море в Мароко.

Topolino, продавано в Италия, има дребен етикет с италианско знаме, което явно е задоволително, с цел да си навлече гнева на италианската власт, която несъмнено влиза в спор с майката на Fiat - Stelantis. Италианският вестник La Repubblica написа, че 134 от четириколките са били иззети на пристанището в Ливорно от държавното управление. В изказване за La Repubblica - която за протокола е благосъстоятелност на семейство Аниели, което също е мажоритарен акционер в компанията майка на Fiat Stellantis - марката твърди, че колата е проектирана в Торино.

Изявлението също по този начин отбелязва, че Fiat към този момент е заявил, че Topolino ще се създава в Мароко, без друго съмнение, че колите ще се създават другаде. Това явно не е задоволително, с цел да успокои италианския министър на бизнеса Адолфо Урсо, който ползва закона „ създадено в Италия “.

Сагата Topolino е вторият път, в който Stellantis се сблъсква със прецизното използване на закона, малко повече от месец откакто същият закон трансформира новата Alfa Romeo Milano в новата Alfa Romeo Junior по-малко от седмица откакто колата беше разкрита под името Милано. Проблемът за италианската страна е загуба на работни места в страната тъй като Stellantis реши моделът да се прави в Полша. Изявлението на марката прибавя, че Fiat ще отстрани стикерите с италианския байрак в профил на колата. Това би трябвало да донесе над 100 нови марокански Fiat без порти в Италия, когато процесът на унищожаване на стикерите завърши.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР