Това е наследството на ГЕРБ в сектор „Пътища“. Очевидно смяната

...
Това е наследството на ГЕРБ в сектор „Пътища“. Очевидно смяната
Коментари Харесай

Елена Йончева: Днес сме свидетели как част от строителния бранш се използва за политически натиск и изнудване

Това е наследството на ГЕРБ в бранш „ Пътища “. Очевидно промяната във властта е засегнала съществени ползи.

В бранша от дълго време трябваше да бъде комплициран ред. Картините от центъра на София през днешния ден са същите като през 2018 година, когато над 100 тежки строителни машини блокираха столицата поради моето гледище Агенция „ Пътна инфраструктура “ да позволи да бъде тествано качеството на автомагистралите, издигнати или ремонтирани с европейски средства. Тогава ГЕРБ за първи път употребява част от компаниите в сектора, с цел да сътвори напрежение и да предизвика публично неодобрение. Абсурден митинг против истината за пътищата, по които умират стотици хора всяка година!

Подготвителната работа за инспекцията беше осъществена. Предложих това да стане от самостоятелна лицензирана лаборатория в чужбина. Работих дълго време с специалисти по тази тематика.

Обиколихме всички автомагистрали и сектори, издигнати и ремонтирани през последните 10 години. Направихме карта, по която всяка лаборатория може да стартира работа. Направих и онлайн петиция. Досега петицията ми събра над 20 хиляди подписа. Благодаря ви за поддръжката! На основата на тази поддръжка внесох и писмен въпрос в

Европейската комисия с искане за инспекция на място и техническа експертиза.
В битката с корупцията не са нужни доста думи, а единствено безапелационни дейности и неизменност! Методите на заплашване и нагнетяване на напрежение не би трябвало да стопират ръководещите, които и да са те, да се борят с измамите и лъжите.

Елена Йончева, Фейсбук




.





Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР