Машината е извършила твърдо приземяване“. Все още не е ясно

...
Машината е извършила твърдо приземяване“. Все още не е ясно
Коментари Харесай

Инцидент с хеликоптера на президента на Иран

„ Машината е направила „ твърдо приземяване “. Все още не е ясно дали е имало техническа нередовност. Суровите метеорологични условия и гъстата мъгла затрудниха избавителните екипи да стигнат до мястото на случая “, извести държавната телевизия. Хора от обкръжението на иранския президент Ибрахим Раиси са се свързали с командния център след случая с президентския вертолет.

 

Губернаторът на провинция Източен Азербайджан - аятолах Ал Хашим, и външният министър Хосейн Амир Абдулахиан също са били в хеликоптера, пренасящ президента.
 

Мениджърът за връзки с обществеността на Организацията на Червения полумесец разгласи изпращането на 20 избавителни екипа в региона с случая с хеликоптера, пренасящ конвоя на президента. Към региона е изпратен и хеликоптер със спасители, само че той не е съумял да кацне заради метеорологичните условия и е бил заставен да се върне. В същото време другите два вертолета от президентския конвой, в които е имало публични лица, са пристигнали наред да крайния пункт.

Раиси беше на посещаване в Източен Азербайджан, където откри план за язовир в компанията на сътрудника си Илхам Алиев на границата сред двете страни. 63-годишният Раиси е президент на Ислямската република от юни 2021 година. Той предвождаше стягането на режима, което докара до всеобщи митинги и стотици жертви. Анализатори го дефинират като евентуален правоприемник на висшия водач аятолах Али Хаменей.24
 

Иран има проблеми в региона на сигурността на въздушния превоз, като измежду аргументите са интернационалните наказания, които затрудняват придобиването на съвременни елементи за самолети. Нейният боен въздушен флот значително датира отпреди Ислямската гражданска война от 1979 година и не е бил осъвременен.

This is the final photo taken from Ebrahim Raisi's helicopter before going into the fog.
— Nioh Berg ♛ ✡︎ אסתר (@NiohBerg)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР