Времето на противопоставяне не е спирало и то се превръща

...
Времето на противопоставяне не е спирало и то се превръща
Коментари Харесай

Любомир Кючуков: В европейските общества има дефицит на сигурност

" Времето на опълчване не е спирало и то се трансформира в непрекъснат детайл от политическия живот както в Словакия, по този начин, за жалост и в цяла Европа. Обществата са надълбоко разграничени, не просто разграничени, а конфронтирани, вследствие на което имаме детайл на неприемане и на стигматизация на непознатото мнение, което в последна сметка докара до този опит за нападение, за политическо ликвидиране ", сподели някогашният зам.-външен министър и шеф на Института по стопанска система и интернационалните връзки Любомир Кючуков в студиото на " Брюксел 1 ".

 

Tой съобщи, че логиката в политическите трендове, протичащи се в Словакия, е в това, че в обществата има ерозия на доста съществени политически фактори, които водят до това надълбоко разделяне, тъй като непрестанно се приказва за това, че на европейските избори се чака дясна вълна, само че стигаме единствено до констатации, а не си задаваме въпроса " Защо това се случва, какви са аргументите? ".

 

" Когато приказваме за ерозия на тези фактори, преди всичко, аз има поради това, че в европейските общества има доста сериозен недостиг на сигурност. Не единствено на национална, а даже на лична сигурност, става дума даже за чисто житейската сигурност на хората и по какъв начин те виждат бъдещето си. Вторият детайл е задълбочаване на неравенствата, освен сред страните, само че и вътре в обществата, което стана предмет на разискване даже на структури като Международния валутен фонд и Световната банка, тъй като това също дестабилизира обществото.

 

И третият фактор е ерозия на доверието в ръководещите, която тласка хората към търсене на други възможности в крайни отзиви. Според мен това ще бъде една от главните характерности на идните избори за Европейски парламент, тъй като център-лявото и център-дясното станаха мъчно различими. В момента даже противоборството на тези избори няма да бъде идеологическо, няма да бъде сред леви и десни хрумвания, а по-скоро се обрисува противоборство на геополитическото и националното, граничещо с националистическото в доста случаи. Това изяснява за какво бягството от центъра е на дясно, а не на ляво. Ние виждаме, че на всички места, на практика, е в посока крайната десница ", посочи Кючуков.

 

" Аз нямам спомен министър председател на страна членка на Европейския съюз да е бил нападнат по подобен метод. Преди време имаше нападение на шведския министър председател, само че то беше от дълго време, имаше също и нападение във Англия преди Brexit, само че то беше против народен представител от лейбъристката партия, която беше убита още веднъж по политически аргументи ", даде образец Любомир Кючуков с аналогични случаи.

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР