Тотнъм записа втора поредна победа в Премиър лийг, а Хари

...
Тотнъм записа втора поредна победа в Премиър лийг, а Хари
Коментари Харесай

Кейн отново бележи, Тотнъм надви последния

Тотнъм записа втора поредна победа в Премиър лийг, а Хари Кейн се разписа два пъти за успеха с 2:0 на посетители на последния в класирането Хъдърсфийлд в среща от 7-ия кръг на шампионата. Благодарение на триумфа възпитаниците на Маурисио Почетино не престават да разделят четвъртото място в класирането с Арсенал, които по същото време надвиха със същия резултат над Уотфорд и по този начин двата отбора имат по 15 точки, а “шпорите” са с по-добра голова разлика. Хъдърсфийлд остава на дъното с едвам 2 пункта и съответствие на попаденията 3:16.

Основният изпълнител на Тотнъм Хари Кейн откри резултата в 26-ата минута след отлично центриране на Кириън Трипър, с което британското дуо стана най-успешно взаимодействащото си в Премиър Лийг от началото на предишния сезон - седем подавания на Трипиър и седем гола на Кейн. Също по този начин “шпорите” съблюдаваха наклонността непроменяемо да се разписват при визитите си - към този момент имат най-малко по един вкаран гол в 24 от последните си 25 гостувания във всички шампионати, изключение прави единствено загубата с 0:1 от Уест Бромич Албиън на 5 май тази година.

Английският топ голмайстор се разписа и в 34-ата минута за 0:2 от противоречива дузпа, отсъдена за нарушаване против Дани Роуз, който обаче прекомерно елементарно се свлече на тревата. Така Кейн към този момент има три попадения във Висшата лига този сезон, откакто се разписа и предишния уикенд от дузпа при триумфа с 2:1 над Брайтън.

Мениджърът на “шпорите” Маурисио Почетино предстоящо направи промени в състава си по отношение на борбата за Купата на Лигата преди три дни против Уотфорд, извоювана с осъществяване на дузпи (2:2). Тогава той заложи на скица 4-2-3-1, а в този момент избра 3-4-3, като на вратата отново застана Пауло Газанига, а пред него в защита застанаха Давинсон Санчес, Тоби Алдервейрелд и Ян Вертонген (срещу Уотфорд бекове бяха Бен Дейвис и Серж Орие). Английските национали Кириън Трипиър и Дани Роуз застанаха на двете крила, до момента в който в средата на терена оперираха предстоящо Муса Дембеле и Ерик Дайър. Триото в офанзива също не бе изненадващо за никого, без значение от идния двубой с Барселона в Шампионска лига идната седмица - Сон, Хари Кейн и Лукас Моура.

Почетино имаше значително кадрови проблеми преди конфликта с последния в класирането - заради разнообразни травми отсъстваха Деле Али, Орие, Кристиан Ериксен, Винсен Янсен и Мишел Ворм.

Първото чисто състояние в актива на “шпорите” пристигна в 10-ата минута, когато Кейн се пребори за висока топка с неприятелски защитник и нахлу в празното пространство към наказателното поле. Вратарят на домакини Йонас Лосъл излезе да съкрати ъгъла и парира анемичния удар на британския нападател, който по-късно не можа да откри собствен съотборник в повторния опит за сполучлив свършек на контраатаката.

Маниерът на Тотнъм да разчита на мощно изритани топки напред към Кейн още веднъж остави високо изнесените бранители на домакините неподготвени в 26-ата минута, като голаджията на гостите още веднъж завоюва въздушния двубой и подхвана акция. Лукас Моура нахлу в пеналтерията и макар конфликт с защитник съумя да запази топката, след което да върне към Трипиър. Английският халф-бек центрира брилянтно и постави кълбото на главата на Кейн, който нямаше съответна настойчивост и я насочи неспасяемо за 0:1.

Терънс Конголо, който не можа да спре стремежа на Лукас в пеналтерията, а след това претендираше за нарушаване, наподобява получи травма в конфликта с бразилеца, тъй като бе изнесен на носилка единствено четири минути по-късно. Влезлият на негово място Флоран Хадергьонай в 33-ата минута пък направи непотребна дузпа за задържане на нахлуващия отляво в наказателното поле Роуз. Кейн застана зад топката и извърши по нормалния съвършен метод за още по-комфортното 0:2. Въпреки че в действителност имаше контакт сред бранителя и съперника, то без подозрение Роуз падна много елементарно и може да се спори дали дузпата е била стопроцентова.

HALF-TIME: A double from @HKane gives us the lead at the break. #HTAFC 0-2 #THFC pic.twitter.com/aoJl8mAuOD
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial) September 29, 2018
В 51-ата минута Лукас бе покрай това да осъществя още едно попадение за “шпорите”, само че от дребен ъгъл на метри от вратата не можа да преодолее чудесно реагиралия Лосъл. В 69-ата Сон опропасти обещаваща контраофанзива с решение да стреля отдалеко, пращайки топката право в стража на домакините.

Газанига също имаше работа, като още в 32-ата с чудесна интервенция предотврати равнене при отдалечен удар на Крис Лоу, а след почивката също се намеси два пъти в решителни моменти, с цел да попречи на Хъдърсфийлд да върне интригата. В последна сметка обаче Тотнъм нямаше особени проблеми през второто полувреме да задържи преднината си и с бързи контраатаки да преследва възможен трети гол, само че без напрежение. Така “шпорите” предстоящо се поздравиха с цялостния комплект точки от визитата си на “Кърклис Стейдиъм”.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ

ПРОГРАМАТА НА ТОТНЪМ
ПРОГРАМАТА НА ХЪДЪРСФИЙЛД
Премиър лийг 7 кръг, събота 29 септември  Хъдърсфийлд 0:2краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР