Tesla съобщи, че в отговор на проблем със спирането и

...
Tesla съобщи, че в отговор на проблем със спирането и
Коментари Харесай

Китай поиска изтеглянето на 1.1 млн. коли на Tesla – за отстраняване на проблем със спирачките

Tesla заяви, че в отговор на проблем със прекъсването и ускорението ще пусне актуализация на софтуера за 1.1 милиона автомобила в Китай, оповестяват голям брой медии. Някои от от тях оповестяват, че обновлението ще се случи по въздуха (чрез OTA ъпдейт).

Сагата стартира откакто китайският пазарен регулатор изиска евакуиране на колите.

В случая, както е типично за Tesla, казусът наподобява може да бъде отхвърлен със софтуерна актуализация. Не е ясно дали Tesla желае от клиентите да предадат колите си за някаква поддръжка, нито дали има опция за възобновяване на средства на тези, които желаят да върнат колите си.

Изтеглянето обгръща всичките четири модела коли на Tesla – Model S, X, 3 и Y.

Както импортирани от някъде, по този начин и създадени в Китай. Обхващат се бройките, които са били създадени сред 12 януари 2019 година и 24 април 2023 г. 

В свое изказване Държавната администрация за контролиране на пазара разказа казуса:

Автомобилите, попадащи в обсега на това евакуиране, не разрешават на лидера да избере регенериращата сила спираща стратегия; в това време е допустимо лидерът да не получава задоволително напомняния, когато натиска надълбоко педала на газта за дълго време. Натрупването на горепосочените фактори може да усили вероятността от неправилно натискане на педала на газта за дълго време, което може да усили риска от конфликт и да сътвори заплаха за сигурността.

Това е второто евакуиране на Tesla от пазара в Китай. 

По-рано тази година компанията изтегли 2649 автомобила, откакто китайският регулаторен орган съобщи, че има риск капакът на някои коли Model S да се отвори по време на придвижване.

Китай е най-важният пазар на Tesla, като приходите на компанията от тази страна набъбнаха до 18.2 милиарда $ през предходната година – по отношение на 13.8 милиарда $ година по-рано. Според данни, оповестени от Китайската асоциация за леки коли, през януари 2023 година Tesla е продала 66 051 електрическия автомобил, които са създадени в Китай, което е с 18% повече от предходния месец.

Проблемът със спирачките наподобява не е обвързван с казуса с „ фантомното прекъсване “.

Проблем, който провокира изтегляния и правосъдни каузи в Съединени американски щати. Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата изследва казуса, който е засегнал минимум 800 притежатели на коли, които са съобщили за ненадейно прекъсване в отговор на мислени рискове.

Tesla се сблъска със серия от изтегляния в Съединени американски щати, свързани с голям брой други проблеми, в това число с необятно рекламирания артикул за цялостно самоуправление. По-рано тази година Tesla спря разпространяването на FSD, откакто изтегли близо 363 000 автомобила, оборудвани с спорната система за подкрепяне на лидера.

От своя страна основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск изрази неуважение към думата „ евакуиране “, защото някои от проблемите могат да бъдат отстранени с OTA актуализация на софтуера, без влизане в сервиз.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР