Тазгодишното издание на Мастърс турнира в Монреал ще премине без

...
Тазгодишното издание на Мастърс турнира в Монреал ще премине без
Коментари Харесай

Зверев няма да участва на Мастърс турнира в Монреал


Тазгодишното издание на Мастърс шампионата в Монреал ще премине без присъединяване на Александър Зверев. Световният №2 е отдръпнал поръчката си и за втора поредна година няма да вземе присъединяване в ATP 1000 конкуренцията в Канада. Неговото място в схемата ще бъде заето от Емил Руусувуори.

Новината е разочароваща, само че не и изненадваща за почитателите на германеца. Той към момента се възвръща от интервенцията на глезена, която претърпя при започване на юни, откакто се контузи на полуфинала на Ролан Гарос. Голямата цел пред Зверев сега към момента е US Open, само че съгласно един от членовете на щаба му е много по-възможно той да се завърне на корта през септември.

„Възстановяването на Саша върви добре и той към момента се надява, че ще може да играе на US Open. Въпреки това обаче към момента е прекомерно рано да се каже дали това ще се случи. Мачовете за купа „Дейвис“ през септември изгелждат по-реалистична цел, само че стискаме палци да е подготвен за игра по-рано. Целта ни е той да взе участие в няколко шампионата преди този в Токио“ – разкри пред Reuters човек от екипа на Зверев, поискал анонимност.

Тази седмица стана ясно, че олимпийският първенец е удостоверил присъединяване си на ATP 500 шампионата в Токио , който ще се организира от 3 до 9 октомври. В интервала 14-18 септември ще се изиграят мачовете от груповата фаза на финалния кръг за купа „Дейвис“. Германия е в група С дружно с отборите на Франция, Белгия и Австралия, а хазаин на конфликтите ще бъде родният град на Зверев – Хамбург.

От своя страна международният №2 разкри повече детайлности към всекидневния си подготвителен режим. „Започваме рано заран и завършваме късно вечер. Правя много извършения, като от време на време в режима ми биват въвеждани някои нови. Най-важното сега е да възстановим подвижността на крайници ми, като в това време работим върху неговите мощ и непоклатимост. Наложи ми се още веднъж да се изучавам по какъв начин да вървя и търча обикновено. Най-честите извършения, които върша сега, са спринтове във вода, както и все по-дълги серии на велотренажора и бягащата пътека“ – показа Зверев пред Deutsche Welle.

Германецът към момента попада в листата с участници за другия Мастърс шампионат преди Откритото състезание на Съединени американски щати – този в Синсинати. Евентуално безучастие на Western & Southern Open ще се отрази много отрицателно на ранкинга на Зверев, защото предходната година той завоюва купата в Охайо.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР