Трудно ще намерите някой, който да се оплаче от ден,

...
Трудно ще намерите някой, който да се оплаче от ден,
Коментари Харесай

Спа през лятото? Защо не.

Трудно ще намерите някой, който да се оплаче от ден, прекаран в комфорт и релакс. Спа почивките са най-популярният избор за превозване на отпуската. Хотелите и местата за настаняване трансформират спа центровете в стандарт. Професионално изпълнените спа процедури и лечения и богато оборудваните спа зони могат да бъдат открити в множеството хотели.

Хубавото при спа ваканциите е, че сезонът няма значение. Може да се насладите на отпускащото сетивата прекарване през цялата година. През лятото спа хотелите в Банско да вземем за пример са обичана дестинация на почиващите, които желаят да се насладят на чист въздух, хладина и успокоение.

Предимствата на планината през лятото

За разлика от морските курорти, където опциите ви за развлечение са лимитирани до водни атракциони и заведения за хранене, в планината можете да прекарате почивката си по доста разнообразни способи. Огромното многообразие от исторически местности, красиви гледки, естествени забележителности и еко пътеки, дават богат избор от интензивности.

Планината освен предлага опция за повече действия на почиващите, само че и по-хладен и чист въздух. Летните месеци в града или на морето не могат по никакъв метод да се съпоставят с чистия въздух и прохладата на планинските курорти. Освежаващите спа процедури, съчетани с планинския въздух и спокойствието, ви подсигуряват почивката, от която имате потребност.

Спа процедури и лечения подобаващи за летните месеци

Жегите и тежкият въздух по време на летните месеци изсушават кожата и дехидратират организма. Спа терапиите, на които се подлагаме в този интервал, би трябвало да бъдат освежаващи и хидратиращи.

Някои от най-подходящите процедури по време на горещините са:
Хидратиращи лечения за лице и тяло – процедурите, които хидратират кожата ни през лятото са значими. Маските и масажите със съставки като алое вера, хиалуронова киселина или органични масла, оказват помощ да се избегне изсушаването на кожата и да се резервира мекотата и блясъка и даже по време на летните месеци.Освежаващи разтривки – масажите с освежаващи съставки, като мента, лимон или лавандула, са съвършеният избор за лятото. След тях кожата е освежена и се чувствате отпуснати и спокойни. Този вид разтривки също оказват помощ да се понижи напрежението и напрежението.Терапии със свежи плодове и зеленчуци – по този начин наречените фруктотерапии, включват потреблението на сокове от пресни плодове и зеленчуци, които хидратират, освежават и озаряват кожата. Ароматерапия – маслата от цитруси са страховит метод да стимулирате регенерацията на кожата си и да се насладите на мека и сияйна кожа даже и през лятото.
Процедурите подобаващи за летните месеци са доста, само че общото сред тях е, че придават на кожата лъчезарен и здрав тип и я вършат мека и гладка.

Какви услуги оферират спа курортите в планината

България е богата на минерални извори и в курорти като Велинград, Хисаря и Банско ще откриете доста спа комплекси, предлагащи басейни и процедури с минерална вода. Минералните бани са удобни за облекчаването на болки и контузии и усъвършенстват цялостното физическо положение.

Освен терапиите с минерална вода в планинските курорти можете да се насладите и на всички останали спа процедури, за които може да се сетите. Спа културата в България набира от ден на ден известност и курортите оферират голямо многообразие от услуги и лечения, подобаващи за всички потребности и стремежи.

От ароматерапия, до разтривки и рехабилитация, в спа курортите в планината ще откриете тъкмо това, от което тялото ви се нуждае. Регенериращи, разкрасяващи и лечебни процедури, минерални басейни и отмора. В планинските ни курорти има от всичко по доста.

Ползи за здравето от спа почивката на планина

Тишината, спокойствието и прохладата на планината оказват помощ освен за възстановяване на физическото, само че и на психическото ни положение. Те са несъмнено средство против напрежението и безспокойствието, които ни съпътстват в всекидневието. След времето, прекарано измежду природата, сигурно ще се усещате освежени и отпочинали.

Освен изгодите за нервната система, спа почивката в планината оказва помощ и за укрепване на имунната система. Чистият въздух и физическите интензивности навън укрепват организма ни и усъвършенстват общото ни здравословно положение.

Лечение и отмора в едно

Много хора избират почивката на планина през лятото, с цел да се лекуват от избрани зддравословни положения. Въздухът в планината е извънредно удобен при алергии и болести на белите дробове и дихателната система. При профилактика или лекуване на стресови положения и отмалялост планината е най-хубавият избор.

Mинералните извори и басейни, които споменахме по-рано, също са голям плюс при лекуването на контузии и болежки и подобряването на общото физическо положение.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР