Новак Джокович и Горан Иванишевич се разделиха много изненадващо след

...
Новак Джокович и Горан Иванишевич се разделиха много изненадващо след
Коментари Харесай

Иванишевич за работата с Джокович: Той ти дава 3 секунди, в които да му обясниш 15 неща

Новак Джокович и Горан Иванишевич се разделиха доста изненадващо след 6-годишно извънредно сполучливо съдействие. Двамата балканци завоюваха дружно 9 трофеи от Големия шлем, единствено че наподобява изчерпаха професионалните си взаимоотношения и прекратиха своята взаимна работа, запазвайки отлични другарски взаимоотношения. Самият Иванишевич нееднократно е споделял какъв брой тежко е да се работи със международния номер едно, а в този момент влезе в детайлности за този стадий от своя живот, давайки обстойно изявление за швейцарска медия " Blick ", посредством което можем да разберем какво съставлява да предстоящ част от екипа на най-успешния тенисист за всички времена.

За възприятието да тренираш Новак Джокович:

Всичко отвън спечелването на купата, е голям неуспех, когато упражнявате Новак. Това е голям напън, с който би трябвало да се справите, а самият Ноле е извънредно придирчив. Той държи всеки ден да се случва нещо ново и непрестанно желае да става по-добър. Най-добре въобще не приемайте да бъдете негов треньор, в случай че не сте подготвени да работите под непрекъснато напрежение. Езикът несъмнено ми оказа помощ, тъй като нямахме преграда между тях. С Новак нещата стоят по този начин - той желае да научи от вас 15 неща по едно и също време, а вие разполагате с към 3 секунди, с цел да му ги обясните, тъй че би трябвало да ги изпозлвате добре. Може да беше в действителност тежко, само че одобрявам времето, което прекарах дружно с него.

За това какво са пробвали да подобрят дружно в играта на Джокович:

- Много е мъчно да се посочат слабите му страни. Слабост ли е, че от време на време позволява неточност след 25 разменени удара в разиграване? Най-вече работихме върху неговия сервис, позиционирането на мрежата и неговите волета. Това са дребни детайлности на най-високото равнище. Всички топ играчи упражняват сходни неща, въпреки че изцяло се разграничават в метода си. Федерер постоянно изглеждаше изцяло спокоен на подготовка, до момента в който Надал има подобен тип, чсе чудиш дали сега не трябва преследван от стадо лъвове.

За специфичната форма на работа със международния номер едно:

- Той е необикновен, когато става въпрос за контраигра. Това се дължи най-много на неговите бързи реакции и умеенето да му да чете играта по страховит метод. Работихме особено върху тази негова мощна линия, като използвахме специфични очила, които да подсилят неговите инстинкти и да се опитаме да създадем неговото зрение оптимално мощно.

За безсънните нощи като треньор на Джокович:

- Винаги съм имал положителни хапчета на разположение. Има сериозен напън в тази промишленост и не бях ок с това. Стараех да се привикна с събитията. Това, че двамата сме от Балканите ни беше от сериозна помощ да се разбираме в сходни сложни обстановки. С Ноевак си приличаме и постоянно бях квалифициран за неговите реакции.

За бурните реакции на Новак по отношение на него:

- Това се случваше още веднъж и още веднъж. Последният път още веднъж ми се развика и всички го видяха. Понякога го разбирам, само че от време на време не. Нямам концепция какво желае от мен в дадени моменти и по тази причина неотдавна му дадох информация за облаците, които се бяха образували над нас, само че очевидно не се интересуваше от това да разбере какво е времето и тогава ми се разсърди, само че ставаше въпрос за мен и всичко беше наред след 5 минути. Със сигурност Новак ми е дал прошка доста неща, които нямаше на други треньори, а противоположното важи в цялостна степен.

Той съумява доста бързо да изхвърли отрицателните страсти и още веднъж да се концентрира в играта. Понякога в тениса се нуждаеше от ударна доза адреналин, с цел да рестартираш всички вероятни моменти. Умственият съставен елемент е най-важният в този спорт и изрично Ноле е доста мощен там.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР