Френската полиция уби днес мъж, който се опита да подпали

...
Френската полиция уби днес мъж, който се опита да подпали
Коментари Харесай

Френската полиция уби мъж, опитал се да подпали синагога

Френската полиция умъртви през днешния ден мъж, който се опита да подпали синагога в град Руан, заяви министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманин.

" В Руан полицейски чиновници обезвредиха въоръжено лице рано тази заран, което явно искаше да подпали синагогата в града ", написа Дарманин в X.

Инцидентът в Руан, Северна Франция, е станал в петък (17 май) сутринта, откакто лицето е възнамерявало да подпали синагогата в града, съобщи Жералд Дарманин.

" Поздравявам чиновниците на националната полиция за тяхната реакция и храброст ", прибавя той.

Според районните управляващи полицията се е втурнала към мъжа, когато от синагогата се е издигал пушек.

Той носел нож и стоманен кол, когато един от служителите на реда го прострелял. Самоличността и претекстът му не са ясни.

Местната телевизия France 3 оповестява, че на мястото на случая има пожарникари. Служител на кметството е съобщил малко преди 8 ч. сутринта, че пожарът е овладян.

Кметът на Руан Никола Майер-Росиньол също е декларирал в обществените мрежи, че градът е " посинял (от полицаи) и в потрес ".

Той е благодарил на чиновниците, които са реагирали първи на мястото на случая, и е декларирал, че " няма други жертви с изключение на въоръженото лице ".

Председателят на Израелската централна консистория на Франция Ели Корхиа е добавил, че полицията " е избегнала още една антисемитска покруса ".

Франция към този момент увеличи равнището на сигурност до най-високото си равнище преди Олимпийските игри през 2024 година в Париж поради спора в Близкия изток, съветската инвазия в Украйна и опасността от терористични атаки
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР