Годишната заплата на Лионел Меси в Интер Маями е 20,4

...
Годишната заплата на Лионел Меси в Интер Маями е 20,4
Коментари Харесай

Заплата на Меси е по-голяма от бюджета на 25 от 29-те отбора в МЛС

Годишната заплата на Лионел Меси в Интер Маями е 20,4 милиона $ и е с разлика най-голямата в цялата Мейджър Лийг Сокър. Това демонстрират оповестените данни от Асоциацията на играчите в МЛС.

Всъщност единствено три от останалите 28 тима в американския шампионат дава повече пари сумарно за заплати, в сравнение с Интер отделя за осемкратния притежател на „ Златната топка “.

Целият бюджет за заплати на Интер Маями е 41,7 милиона $. Това значи, че 36-годишният аржентинец печели повече и от всички свои съотборници, взети дружно. Втори по заплащане в отбора е някогашният съотборник на Меси в Барселона, който взима по 8,7 милиона $. Жорди Алба и Луис Суарес печелят по 1,5 милиона $ на сезон.

Трите клуба, които имат по-голям бюджет за заплати от заплата на Меси, са Торонто, Чикаго Файър и Нешвил. За хонорари в Торонто отделят 31,4 милиона $, в Чикаго – 25,1 милиона и в Нешвил – 21,4 милиона.

Най-ниският бюджет е този на Сейнт Луис – 12 милиона $. Солт Лейк и Сан Хосе отделят по 13,6 милиона $ за футболистите си.

От данните на Асоциацията на играчите в МЛС излиза наяве, че втори по заплата е полузащитникът на Торонто Лоренцо Инсиние. Той взима по 15,4 милиона $ на година. Трети е Бускетс, а незабавно след него е швейцарецът Джердан Шакири (Чикаго, 8,15 милиона долара). Топ 5 се затваря от полузащитника на Остин Себастиан Дриуси с 6,72 милиона $.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР