Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома

...
Бившият полицай Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома
Коментари Харесай

Полицаят, който цяла нощ се барикадира в дома си в Пловдив, вече е в затвора

Бившият служител на реда Венцеслав Караджов, който се беше барикадирал в дома си в Пловдив близо 12 часа, към този момент е в пандиза, където ще излежи доживотната присъда за убийството на родителите си, предава Българска национална телевизия.

Припомняме, че рано тази заран той се съобщи непринудено. По време на акцията по неговото извеждане не е употребена мощ, не са потърпевши и други хора. В дома му не са открити взилвни субстанции и оръжия.

След тежки и продължителни договаряния с присъединяване на криминалисти, психолози и прокурор от окръжна прокуратура Пловдив, тази заран Венцеслав Караджов се съобщи непринудено и беше отведен към следствения арест, а оттова - в Пловдивския затвор. По думите на комисар Георги Чергов, шеф на регионалната дирекция, договарянията са вървели на приливи и отливи.

По информация на юриста на Караджов - Зоя Тошкова, към 4 часа някогашния служител на реда е направил несполучлив опит да се обеси, което в следствие е довело до преосмисляне на дейностите му и по този начин е взел решение да се съобщи на управляващите. Районът към дома му в квартал „ Христо Смирненски “ беше отцепен в необятен периметър от елементи на жандармерия и полиция, а барети от София останаха на място през цялата нощ, за окажат подпомагане по неговото извеждане.

В късния следобяд през вчерашния ден юрист Зоя Тошкова се обадила на Караджов, с цел да заяви, че е Върховен касационен съд дефинитивно удостоверява доживотната присъда за двойното ликвидиране на родителите му през май 2016година. По време на седемгодишния развой делото беше връщано няколко пъти от най-висшата инстанция на Апелативен съд Пловдив. През това време той беше в ареста, а предходната година съдът реши да го освободи с проследявща гривна.

" Той стартира да се сбогува с мен. Каза, че неговият живот е приключил и няма да лежи почтен в пандиза. Каза, че не е невъоръжен, имал туба бензин и, че ще се отбранява до последно ", сподели Зоя Тошкова – юрист на Венцеслав Караджов.

Караджов се обадил на сина си, с цел да му каже да не се прибира у дома,след което не позволил чиновниците на правосъдна защита да го отведат към пандиза.

" Заплашва чиновниците, че в случай че влязат в парцела ще има доста потърпевши. Заплашва, че се е подготвил с рискови субстанции, в това число най-вероятно и взривоопасни субстанции ", уточни комисар Георги Чергов.

На мястото незабавно са изпратени сили на полицията, дежурен прокурор и психолози. Идват и барети от София. През цялото време юрист Тошкова се пробва да убеди Караджов да се съобщи. И това се случва в рано тази заран.

" Около 5.30 същият склони да се съобщи, като по този метод не са употребявани нито помощни средства, няма потърпевши, няма засегнати лица и казусът беше решен извънредно наред. Беше на приливи и отливи. В последна сметка го склонихме. Използваме професионалния си опит и го убедихме, че това е верния път ", уточни гл. комисар Димитър Андонов - шеф на ГДЖСОБТ.

" След 4:30 часа тази заран, когато се чухме с него за последно, той е направил опит да се обеси, единствено че кабелът се е скъсал и лежал на пода в дома си до момента в който се освести и това го е приел като знак на ориста, че не би трябвало да завършва със себе си. Трябва да се съобщи непринудено ", уточни Зоя Тошкова, юрист на Венцеслав Караджов.

При огледите в дома на Караджов не са открити взривни субстанции и огнестрелно оръжие. След като е изведен от вкъщи си, Венцеслав Караджов е отведен в престъпна полиция, а оттова в пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР