Търговията с биткойн - може би най-спекулативният инструмент на нерегулираните

...
Търговията с биткойн - може би най-спекулативният инструмент на нерегулираните
Коментари Харесай

РЕКОРДЕН СКОК! Биткойн поскъпна с цели 16% до завидните....

Търговията с биткойн - може би най-спекулативният инструмент на нерегулираните финансови пазари - докара в четвъртък вечерта обменния му курс до съвсем 16 000 $, което е повишаване от близо 16% единствено в границите на днешните покупко-продажби.

Това значи, че за по-малко от 12 часа повишаването му е с близо 3000 $, а от началото на годината - над 15 пъти.

Към 18:30 часа българско време на люксембургската платформа Bitstamp се сключваха покупко-продажби на 15 991 $ за биткойн. В 6 часа тази заран курсът бе 13 000 $. В действително измерение не става дума за чак толкоз обилни средства - пазарната капитализация на биткойн надвиши 260 милиарда $, което на доктрина значи повече от оценката за компания като Visa.

Стойността на всички принадлежности от така наречен криптовалути е към 415 милиарда $, настояват от уеб страницата за търговия Coinmarketcap.

През деня анализатори разясниха, че всичко това се дължи на предстоящото начало този уикенд на търговията с биткойн фючърси на CBOE - една от най-големите в света обичайни тържища за деривати.

Надуването на цената следва логиката, че по този начин евентуално ще бъдат привлечени в играта огромни капиталови участници.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР