Световният №4 Каспер Рууд се класира за полуфиналите на тазгодишния

...
Световният №4 Каспер Рууд се класира за полуфиналите на тазгодишния
Коментари Харесай

Каспер Рууд отново мина през Руне за място в полуфиналите на Ролан Гарос

Световният №4 Каспер Рууд се класира за полуфиналите на тазгодишния Ролан Гарос, откакто отстрани в четири сета 6-ата ракета в света Холгер Руне.

Рууд се наложи с 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 за 2 часа и 47 минути игра на централния корт " Филип Шатрие " и по този метод за втора поредна година надигра своя датски противник в четвъртфиналите на шампионата във френската столица.

Норвежецът стартира дуела доста мощно и в първите два сета отпусна единствено три гейма на своя противник, печелейки ги за малко повече от един час на корта.

В третата част Руне обаче се посъбуди и ранен пробив му разреши да затвори сета с 6:3, само че до поврат по този начин и не се стигне, защото Каспер Рууд взе идната част с 6:3, поставяйки точка на разногласието.

" Много съм омекотен. Опитах се да изиграя мача без напрежение, само че това не е елементарно. Когато си на корта за значим дуел против Холгер в никакъв случай не е елементарно. Той е доста нападателен. За благополучие в първите два сета като че ли не се усещаше добре на корта, правеше доста неточности, което ми даде много лесни точки. Това несъмнено оказа помощ за нервите, само че той се върна в третия сет, а по-късно в четвъртия имах шанса да направя ранен пробив и по-късно резервирах преимуществото си ", разяснява след триумфа си Каспер Рууд, който е насочен към своя втори следващ край на Ролан Гарос.

В полуфиналите норвежецът го чака мач против поставения под №22 в главната скица Александър Зверев, който по-рано в границите на вчерашния ден победи в четири сета аржентинеца Томас Мартин Ечевери.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР