Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще остане поне

...
Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще остане поне
Коментари Харесай

Държат Джокович изолиран в център за настаняване на мигранти |

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович ще остане най-малко още 72 часа в хотел в Мелбърн преди идващото чуване по анулирането на аудиенция му и възбраната да влезе в Австралия. Изслушването е планувано за понеделник.

Джокович е изолиран в хотел в Карлтън, квартал на Мелбърн, на към 5 километра северно от " Мелбърн Парк ".

Представителите на сръбската тенис звезда и Министерството на имиграцията реализираха единодушие, че до чуването пред Федералния съд в понеделник няма да бъдат подхванати дейности по депортирането на 20-кратния първенец от Големия шлем.

По-рано арбитър Антъни Кели попита юристите по кое време стартира Откритото състезание на Австралия и за по кое време е плануван първият мач на деветкратния първенец там. Кели съобщи, че приема Новак Джокович да даде показания отдалечено. Той предизвести, че няма да се повлияе от желанията на " Тенис Австралия " въпросът да бъде позволен до вторник.

" Ако мога да се изразя по този метод, с нужното почитание, в тази ситуация не опашката ще размахва кучето ", разяснява арбитър Антъни Кели.

Представителят на Новак Джокович Ник Ууд съобщи, че е подготвен да разиска с управляващите комплицираната обстановка на своя клиент, отбелязвайки, че решаването на казуса с визата е от основно значение.

" Към момента, в случай че анулирането на визата е законно, това е непреодолима спънка пред господин Джокович да се състезава на шампионата ", сподели Ууд.

През предишния февруари преди присъединяване си конкуренцията от Големия шлем през 2021-а, Новак Джокович мина наложителната карантина в първокласен хотел в Аделаида и имаше опция да тренира по време на интервала на изолираност.

Сега 34-годишният тенисист е арестуван в хотел, употребен за настаняване на мигранти, в северната част на Мелбърн.

Привърженици на сърбина се събраха пред хотела дружно със бранители на правата на имигрантите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР