Вашингтон — Камиони, превозващи крайно необходима помощ за Ивицата Газа,

...
Вашингтон — Камиони, превозващи крайно необходима помощ за Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Помощта започва да тече в Ивицата Газа през временен плаващ кей, който САЩ току-що завършиха изграждането

Вашингтон — Камиони, пренасящи извънредно нужна помощ за Ивицата Газа, се претърколиха през новопостроен временен плаващ пристан на Съединени американски щати в обсадения анклав за първи път в петък, когато Израелските ограничавания за прекосяване на границата и тежките боеве попречват достигането на храна и други хранителни запаси до хората там.

Пратката е първата в интервенция, която съгласно американските военни може да доближи до 150 камиона дневно, влизащи в Ивицата Газа като Израел натиска южния град Рафа и неговата 7-месечна атака против Хамас продължава.

Но Съединени американски щати и филантропичните групи също по този начин предизвестяват, че планът за кея не се смята за сурогат на наземните доставки, които биха могли да донесат цялата храна, вода и гориво, нужни в Газа. Преди войната повече от 500 камиона влизаха в Газа приблизително дневно.

Успехът на интервенцията също остава нежен заради риска от нахлуване на бойци, логистични трудности и възходящ дефицит на гориво за камионите заради Израелска обсада на Ивица...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР