СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ, Руското знаме бе снето вчера от пилона си

...
СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ, Руското знаме бе снето вчера от пилона си
Коментари Харесай

Руското знаме спря да се вее пред Двореца на Европа

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ,

Руското знаме бе снето през вчерашния ден от пилона си пред Двореца на Европа в Страсбург, където се вееше 26 години дружно със знамената на още 46 страни в Съвета на Европа. На къса, само че необикновена гала, последвала неотложно решението на Комитета на министрите на СЕ(link is external) за изключване на Русия от организацията, нейният народен знак бе отстранен, прегънат акуратно и отвеян от чиновници в склад, откъдето надали ще бъде изваден скоро.

Пилонът, на който се вееше, остана да стърчи дружно с табелката " Русия ", с цел да припомня, че това е единствената страна в Европа, към която е приложена цялостната процедура за изключване. Предния ден Парламентарната асамблея на Съвета на Европа гласоподава единомислещо за изпъждане на Русия, без да се повлияе от маневрата в последния миг на Москва да сътвори усещане, че напуща непринудено.

В отговор Русия разгласи, че денонсира Европейската спогодба за правата на индивида - най-важния документ на Съвета на Европа. По тази причина Европейският съд в Страсбург заяви(link is external), че престава да преглежда жалбите на руснаци за европейска протекция на главните им човешки права, считано от 16 март 2022 година Руските управляващи към този момент са свободни да вършат каквото намерят за добре със своите жители, без да се преценяват с европейските правни правила в областта на човешките права.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР