Десет дни след началото на руската офанзива в района на

...
Десет дни след началото на руската офанзива в района на
Коментари Харесай

Economist за катастрофата на ВСУ в Харков: Зеленски крещи на генералите, те говорят за предателство

Десет дни след началото на съветската атака в региона на Харков нейното движение се забави, написа The Economist. Местното военно управление обаче предизвестява, че обстановката за украинските въоръжени сили остава нестабилна и може бързо да се промени.

За да предотврати настъплението на съветските войски, Киев трябваше да разположи няколко опитни бригади, напомня " Фокус ".

Междувременно съветската атака сподели неприятното положение на отбранителните укрепления на Украйна и докара до съществени загуби измежду украинските войски, се споделя в публикацията. В същото време 125-та бригада на украинските въоръжени сили, която трябваше да отблъсне съветската атака, в действителност избяга от позициите си.

Русия елементарно реализира триумф на това направление, защото територията, която трябваше да бъде готова с минни полета и съществени инженерни укрепления, в действителност не беше готова.

Много украински военни в Харков са ядосани, че Русия съумя да напредне толкоз надалеч и толкоз бързо. Някои подлагат на критика забавянето на западната помощ, което съгласно тях е асъдействало за офанзивата на Москва и е отслабило защитата на Украйна.

Други подозират, че некомпетентността или даже измяната са изиграли по-сериозна роля. Освен това се популяризират теории на конспирацията, че политиците в Киев или Вашингтон могат да предадат Харков преди неприятно спокойно съглашение. В същото време формалната позиция на украинските управляващи, която рисува розова картина, не оказва помощ за усмиряване на нервите.

Междувременно държавен чиновник, който пожела да остане неизвестен, допусна, че Зеленски към този момент е усетил, че военното управление може да не му споделя цялата истина.

" Поне това споделя той, когато крещи на своите генерали “, сподели неназован източник.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР