Трима бивши служители в администрацията на Доналд Тръмп в областта

...
Трима бивши служители в администрацията на Доналд Тръмп в областта
Коментари Харесай

Съветниците по външната политика на Доналд Тръмп се срещнаха с Нетаняху

Трима някогашни чиновници в администрацията на Доналд Тръмп в региона на външната политика се срещнаха с премиера Бенямин Нетаняху и други публични фигури в Израел в понеделник, заяви " Джерузалем пост ".

Делегацията се състояла от Робърт О'Брайън, който беше четвъртият и финален консултант по националната сигурност на Тръмп, както и някогашния дипломат в Обединените арабски емирства Джон Раколта и някогашния дипломат в Швейцария Ед Макмълън, сподели източник, поискал анонимност.

Освен с Нетаняху, делегацията се срещна с израелския опозиционен водач Яир Лапид и няколко други израелски публични лица.

Сред главните цели на визитата е било да се разбере по-добре комплицираната вътрешнополитическа обстановка в Израел, сподели осведомен с визитата. Коалицията на Нетаняху е захласната от вътрешни различия, като доста израелци упрекват държавното управление му, че не е съумяло да предотврати клането от 7 октомври.

Това беше необичаен случай близки до Тръмп да пътуват в чужбина като част от проведена делегация за среща с представители на непозната страна. Това се случи на фона на напрежението сред Израел и администрацията на Байдън поради войната в Газа.

Не е ясно какво е разискала делегацията от съдружници на Тръмп с израелците. Всички те служат като неофициални съветници на Тръмп и някогашният президент евентуално ще получи информация за срещите, добави лицето.

Тръмп понякога подлага на критика Израел за интервенцията му в Газа и той упрекна Нетаняху, че не съумя да предотврати клането от 7 октомври. Но републиканският претендент за президент непрекъснато се показва като по-надежден съдружник на Израел от президента демократ Джо Байдън, показва " Джерузалем пост ".

Белият дом отхвърли коментар, когато беше запитан за срещата. Кабинетът на израелския министър председател не отговори незабавно на искане за коментар.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР