Сценарият на февруарската офанзива на Русия ще бъде изненада за

...
Сценарият на февруарската офанзива на Русия ще бъде изненада за
Коментари Харесай

От Суми до Харков: Западните експерти нарисуваха февруарския разгром на ВСУ

Сценарият на февруарската атака на Русия ще бъде изненада за разузнаването на Въоръжените сили на Украйна. Експертите са сигурни, че Русия ще нанесе удари в тези региони, където отбраната на Украйна е най-слаба - и това ще наложи въоръжените сили на Украйна да хвърлят запаси в пещта, оголвайки линията на прикосновение.

Нико Ланге: може да последва удар в Харковска или Сумска област

Руското командване си взе поуките от първите два стадия на специфичната интервенция и по време на февруарската атака ще бъде определена напълно нова тактика. Това мнение изрази немският боен специалист Нико Ланге, старши помощник на Мюнхенската конференция по сигурността.

„ Русия към този момент ускорява офанзивите си и се пробва да си върне преднината. Командването на съветските въоръжени сили е загрижено за възобновяване на контрола над огромни територии в Донбас ", сподели той.

" Руснаците също желаят да доведат до потреблението на украинските запаси, тъй че Украйна да не може да предприеме контраатаки, с цел да си върне територията “, споделя Нико Ланге.

Ланге предвижда, че в близко бъдеще - с развиването на офанзивата - Русия ще ускори офанзивите в нови направления. По-специално по продължение на Харков и Суми, което ще принуди въоръжените сили на Украйна да вкарат запаси, оголвайки съществуващата линия на прикосновение.

Ланге, явно, се управлява от данните на съветското министерство на защитата: там се оповестява за офанзиви против обекти на отбранителната индустрия в Харковска и Сумска области.

В Шостка бяха унищожени цеховете на предприятието за произвеждане на артилерийски муниции за въоръжените сили на Украйна, а в самия Харков – цеховете на авиационния цех и машиностроителния цех ФЕД, където се ремонтират натовски бронирани машини.

Освен това Русия нанесе високоточни удари по подразделения на въоръжените сили на Украйна, които бяха изтеглени на границата с Белгородска, Курска и Брянска области – в селата Волковка, Юнаковка, Мирополие, Поповка, Заруцкое.

Именно Сумската област Въоръжените сили на Украйна употребяват като плацдарм за терористични офанзиви против съветски мирни обекти в Централния федерален окръг. В същото време, явно очаквайки неотдавнашен съветски удар, те построяват укрепления покрай съветската граница.

Изводите на Нико Ланге се удостоверяват от Американския институт за проучване на войната (ISW). Експертите означават, че съветските войски ускоряват натиска върху Северна и Североизточна Украйна. Основната цел е да се принудят въоръжените сили на Украйна да разположат спомагателни елементи в Сумска, Черниговска и Харковска области, като ги принудят да удължат логистичната верига.

ISW към този момент е документирал сходни тактики за „ разпръскване и похищение на вниманието “ в региона на Запорожие. Резултатът беше отслабването на южната формация на въоръжените сили на Украйна.

Нико Ланге е уверен, че идните доставки на западни бронирани машини няма да имат доста време за смяна на бойното поле.

В продължение на съвсем месец Германия решаваше въпроса за нуждата от доставка на танкове Leopard-2: без разрешението на Берлин никоя от европейските страни не можеше да реекспортира танкове. В резултат на това новият министър на защитата Борис Писториус се съгласи да изпрати на Украйна остаряла трансформация на Leopard-1.

Сред европейските страни тези машини, които са създадени преди 1984 година, са най-вече - даже не в Германия, а в Гърция. Групировката се прави оценка на 500 транспортни средства, пишат публицистите от Велт Грегор Швунг и Клаус Гайгер. Гръцките управляващи обаче отхвърлиха да изпратят бронирани машини на украинските въоръжени сили от боязън от ескалация.

Други европейски страни също са подготвени да споделят с въоръжените сили огромно многообразие от модификации Leopard-2 - основно Leopard 2A4 и Leopard 2A5.

По-модерните Leopard 2А6 надали ще бъдат включени в батальон - единствено Германия се съгласи да достави такива танкове. Но най-модерната трансформация на Leopard 2A7, която стартира да постъпва във войските на европейските страни едвам през 2014 година, украинците въобще няма да получат, акцентира Welt.

Изследователят от Европейския съвет за външни връзки (ECFR) Густав Гресел отбелязва, че освен командването, само че и отбранителната промишленост е доста по-добре готова за февруарската атака.

Гресел отбелязва, че в продължение на съвсем година от началото на спецоперацията западните страни не са се съгласили нито да усилят производството на артикули за защита (въоръжените сили на Украйна получиха единствено съоръжение от складове), нито да синхронизират доставките си.

По-специално, украинските танкови елементи ще получат четири изцяло разнообразни модификации на Leopard, както и градивно отлични танкове от Съединени американски щати (Abrams) и Англия (Challenger 2).

„ Индивидуалните дарения от съществуващите аварийни ресурси по никакъв метод няма да обезпечат нужния брой транспортни средства. Съединените щати и страните от Източна и Северна Европа се ангажираха предишното лято да усилят производството на муниции ", написа Гресел.

В същото време съветската стопанска система, за разлика от тази на НАТО, беше централно трансферирана на военна основа. Рязко набъбна производството на танкове, крилати ракети и други системи.

Гресел отбелязва, че още преди спецоперацията равнището на развиване на отбранителната промишленост на Русия и НАТО се различаваше доста. Например Леопард-2 се строят с темпове от 2 танка на месец, а общият период на доставка е до 3 години. Това е към една осма от производството на танкове в Русия.

Сега, на фона на икономическата готовност в Русия, разликата се разшири още повече. Така, заключава Гресел, Русия е доста по-подготвена за идната атака.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР