Преговорите за прекратяване на огъня в Газа стигнаха до задънена

...
Преговорите за прекратяване на огъня в Газа стигнаха до задънена
Коментари Харесай

Катар: Преговорите за примирие в Газа са в безизходица

Преговорите за преустановяване на огъня в Газа стигнаха до задънена улица заради интервенциите на Израел в Рафах. Това съобщи министър-председателят на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман ал-Тани, представен от " Ройтерс ".

Израелските интервенции в Рафах, които започнаха този месец, затвориха основен пропускателен пункт за помощ от границата с Египет, което съгласно филантропични организации е влошило така и така тежката обстановка.

" Особено през последните няколко седмици видяхме известно набиране на инерция, само че за съжаление нещата не потеглиха в вярната посока и сега сме съвсем в невъзможност. Разбира се, случилото се с Рафах ни върна обратно, " уточни шейх Мохамед на стопански конгрес в Доха.

Шейх Мохамед, чиято страна посредничи интензивно сред палестинската формация " Хамас " и Израел по време на седеммесечния спор, увери, че Катар ще продължи да работи за разрешаване на обстановката.

" Заявяваме доста ясно за всички: активността ни е ограничена до нашето ходатайство. Това е, което ще създадем, това, е, което ще продължим да вършим ", уточни той.

По думи на шейх Мохамед главното различие сред двете страни е по отношение на освобождението на заложниците и прекратяването на войната.

Над 34 000 палестинци загинаха при нападението на Израел против линията Газа. Войната стартира, откакто на 7 октомври бойци на " Хамас " нападнаха Израел, убиха 1200 души и отвлякоха други 252, от които за 133 се счита, че остават в плен в Газа.

" Едната страна желае да постави завършек на войната и по-късно да договаря за заложниците, а другата страна желае заложниците и продължение на войната. Докато няма общо сред тези две неща, няма да се реализира резултат ", заключи шейх Мохамед.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР