Столичната община поднови двете обществени поръчки за ремонти на част

...
Столичната община поднови двете обществени поръчки за ремонти на част
Коментари Харесай

Общината пусна отново търгове за 42 млн. лв. за ремонти на централната част на София

Столичната община възобнови двете публични поръчки за поправки на част от центъра на София – ул. " Граф Игнатиев " и зоната към площад " Александър Невски ".

Днес е оповестена публичната поръчка за реорганизация на зона 4, която обгръща площад " Ал. Невски ", пл. " Народно заседание ", градините " Кристал ", при ректората на Софийския университет и пред църквата " Света София ", паметника " Левски " и пл. " Гина Кунчева ", пространството сред ул. " Оборище " и Военния клуб, сектор от ул. " Оборище " източно от пл. " Александър Невски " и част от ул. " Париж " сред ул. " Оборище " и бул. " Цар Освободител ".

Прогнозната стойност на поръчката е 20 099 734 млн. лв. без Данък добавена стойност. С най-голяма тежест за избора на реализатор е критерият " " Техническо предложение на участника за осъществяване на поръчката ", който ще даде 60 точки, следва препоръчаната цена с 35 точки и препоръчаният период за осъществяване, който ще носи 5 точки. Предвидено е поръчката да бъде изпълнена 540 дни, считано от възлагането ѝ.

Това е втори опит за задействане на процедурата за ремонта на тази част от центъра на София, откакто търгът бе спрян в средата на май, с цел да се създадат корекции в документите. Ремонтът трябваше да стартира през 2018 година, като тогава основният проектант Здравко Здравков разяснява, че това ще стане след края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Седмица по-рано общината възобнови и другата спряна през май поръчка за възобновяване на част от центъра на столицата – тази за ул. " Граф Игнатиев " (Зона 2). Търгът е оповестен наново на 11 август, демонстрира информация на уеб страницата на Агенцията за публичните поръчки. Той обгръща ул. " Граф Игнатиев ", в това число площадите " Славейков ", " Гарибалди " и градината на църквата " Св. Седмочисленици " ; ул. " Цар Шишман " сред ул. " Граф Игнатиев " и пл. " Народно Събрание ", ул. " 6-ти септември " сред ул. " Граф Игнатиев " и ул. " Аксаков " и ул. " Солунска " сред бул. " Витоша " и ул. " Граф Игнатиев ".

Стойността на търга е 21 930 576 без Данък добавена стойност. И тук най-голяма тежест има техническото предложение за осъществяване на поръчката с 60 точки, следвано от препоръчаната цена с 35 точки и периода за осъществяване с 5 точки. Предвиденият период за изппълнение е 450 дни от възлагането. Проектът за ремонт на " Граф Игнатиев " и прилещащия му пл. " Славейков " притегли вниманието с първичното желание пазарът за книги там да се организира единствено в избрани дни. Впоследствие кметът Йорданка Фандъкова се отказаот този проект.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР