Левски са озова в много неприятна ситуация след финала за

...
Левски са озова в много неприятна ситуация след финала за
Коментари Харесай

Появи се нов финансов проблем на Герена

Левски са озова в доста неприятна обстановка след финала за Купата на България. Победата на Ботев над Лудогорец изключи и на доктрина присъединяване на " сините " в евротурнирите през идващия сезон. Според най-прости сметки, финансовите загуби се пресмятат на близо 5 милиона лв., които би трябвало да бъдат обезщетени, с цел да се обезпечи от малко малко естествен бюджет. Загубите се образуват от няколко посоки - липса на домашен мачове и продадени билети за тях, които предходната година донесоха доста съществени доходи в касата на " Герена ". Друг канал са телевизионните права, както и продажбите на фланелки и други фенски атрибути.

Сега Наско Сираков и хората от управата би трябвало да мислят разнообразни финансови фокуси, с цел да обезпечат най-малко част тези сродства. Единственото несъмнено сега е, че Левски няма авариен вид, откакто стана ясно, че тимът няма да играе в Европа.
 Ясно е какъв брой коства на Левски новият бразилец
Ясно е какъв брой коства на Левски новият бразилец

Вижте какъв брой ще платят " сините "

На дневен ред в този момент ще са продажбите на последните двама висококонвертируеми футболисти в отбора на Николай Костов - бранителят Хосе Кордоба и нападателят Рикардиньо. Двамата на 100 % си отиват, като първият е съвсем контрактуван за шотландския Рейнджърс. За втория сега интензивно се търси покупател. Ако Левски успее да контракти положителни условия за тях, може и да възвърне сериозна част от загубите. Втората опция за попълване на касата е маркетинг. Без никакво подозрение, Левски е клубът у нас с най-добре развита продажба на екипи и атрибути, само че да се разчита единствено на това е несериозно. Още повече, че продажбите директно зависят от представянето на тима, както във вътрешното състезание, по този начин и в Европа. И не е мъчно да се допусна, че приходите по тази линия ща намалеят съществено.

Третата опция за пари е договорът е генералния спонсор. Тук могат да се чакат изненади. Според разнообразни източници, Левски води договаряния с друга компания за общоприет спонсор. В момента те са в мъртвило, само че е изцяло допустимо тематиката да стане още веднъж настояща в околните седмици. Сегашният спонсор може или въобще да се отдръпна, или да понижи на половина парите, които дава по контракт. Другите разновидности са сегашният спонсор да продължи да обезпечава същите пари, защото има контракт за още един сезон, написа " Мач телеграф ". Има и дребна възможност да ги усили, поради последните промени в закона за хазарта, които не разрешават този вид бизнес да се популяризира в медиите. От друга страна, сега Левски подготвя новите си екипи за идващия сезон, на които ще участва логото на настоящия спонсор. Това приказва, че към този момент не се обрисува промяна на фирмите, които са подготвени да влагат пари в Левски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР