Стефанос Циципас уволни Марк Филипусис за втори път в рамките

...
Стефанос Циципас уволни Марк Филипусис за втори път в рамките
Коментари Харесай

След отпадането на US Open: Циципас уволни Филипусис за втори път в рамките на три месеца

Стефанос Циципас уволни Марк Филипусис за повторно в границите на последните три месеца. Гъркът първоначало се беше разделил с Филипусис преди началото на Ролан Гарос, заявявайки по какъв начин е объркващо за него да има двама треньори по едно и също време и избра да продължи работа единствено със своя татко Апостолос. Впоследствие Циципас промени мнението си и реши, че е време да се отдели за пръв път в кариерата си от своя родител, което докара до завръщането на австралиеца в неговия щаб за сметка на Циципас - старши.

Новото съдействие сред Филипусис и някогашния номер три започва чудесно, откакто Стефанос завоюва трофея в Лос Кабос, само че последа отпадане на старта в Торонто, както и загуба още в осминафиналната фаза на Мастърса в Синсинати. Вчера пък очевидно чашата на търпението е преляла за гръцкия тенисист, който водеше с 2:1 сета и сервираше за крайната победа против Доминик Щрикер, само че позволи извънредно непредвиден спад и в последна сметка напусна US Open още след втория кръг.

" Нямам предпочитание да упреквам никого от моя екип. Всичко на корта е под мой надзор и не заслужавам да се оправям добре, в случай че играя по този метод. Истината, е че по този начин и на открих добър темп, откогато пътувам единствено с Марк и към този момент няма да работим дружно. Все още не съм имал времето да намерения за негов заместител " - разкри международният номер седем пред Евроспорт.

Hours after his second round defeat, Stefanos Tsitsipas fires Mark Philippoussis.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР