Недоумяваме как за няколко месеца мнението на министъра се е

...
Недоумяваме как за няколко месеца мнението на министъра се е
Коментари Харесай

ПП СЕК: Министърът на транспорта да поеме отговорност за случващото се в морския сектор

Недоумяваме по какъв начин за няколко месеца мнението на министъра се е трансформирало на 180 градуса по отношение на политиката по морския превоз, пишат от партия " Средна европейска класа "

Политическа партия " Средна Европейска Класа " популяризира своя позиция по отношение на дейностите на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков. Според СЕК, министерството не би трябвало да бъде ръководено от персони със съмнителни претекстове и морални качества. Партията показваме сериозните си терзания по отношение на назначението на Георги Гвоздейков за длъжностен министър на превоза и известията.

Ето какво написа още в изказването:

" Нашата позиция е обоснована и се основава на редица фактори, които не могат да бъдат подценени.

Първо, имаме съществени подозрения по отношение на интегритета на Георги Гвоздейков. Съмненията за корупция в министерството и липса на бистрота не престават да пораждат по отношение на неговото ръководство. Ние недоумяваме по какъв начин за няколко месеца мнението на министър Георги Гвоздейков се е трансформирало на 180 градуса по отношение на политиката по морския превоз. Защо шефът на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ преди няколко месеца е бил най-хубавият избор и назначен след конкурс с идея за развиване на пристанищата, а в този момент, единствено няколко месеца по-късно, е освободен от същия министър, който го е назначил. Явно политиката в морския превоз се нагажда по отношение на промяната на политическата обстановка и то по времето на еднакъв министър, вместо да се води от ползите на страната.

Второ, считаме, че назначението на лица, обвинени в нарушение на публичния интерес и обслужване на олигархични ползи, е съществено нарушаване на доверието на жителите в институциите на страната. Подобни дейности подкопават престижа на страната и водят до понижаване на легитимността на държавното управление. Разбира се, една от аргументите, заради които партия " Средна Европейска Класа " показва подозрение, че Георги Гвоздейков може да пази публичния интерес е обвързвана с назначението на лица със противоречиви и съмнителни професионални качества, като госпожа Анна Натова за зам.-министър на превоза по морските въпроси и на компрометирани лица, които обслужват частни ползи, а не публичните.

Трето, секторът на превоза е от решаващо значение за развиването на страната и благосъстоянието на жителите. Необходимо е министърът на превоза и известията да бъде почтен, способен и отдаден на публичните ползи, което, за жалост, не виждаме в дейностите на Георги Гвоздейков през последните 10 месеца. Информацията, с която разполагаме е, че идващите дейности на министър Георги Гвоздейков, заместник-министър Анна Натова и техните послушни избраници е да бъдат ограничавани товаропотоците към държавния оператор и да бъдат унищожени товарни корабни места на оперираното от страната Пристанище Бургас, което би довело до погребение му и редуциране на хора.

Четвърто, съществуващите връзки или вероятни спорове на ползи сред Георги Гвоздейков и избрани бизнес кръгове в бранша на превоза съставляват сериозна опасност за обективността и независимостта на решенията, които той може да вземе като министър. Ярък образец за това са неотдавна новоназначените шефове на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и „ Пристанище Бургас “ АД.

Всички тези назначения връщат порочния модел, при който стотици милиони публични средства се разпределят непрозрачно в морския бранш. Пример за това са парите, които бяха дадени за удълбочаването на канала във Варна и се стигне досега, в който милиарди се разпределят в съмнителни процедури с директно договаряне от министър Гвоздейков. Тези подозрения не могат да бъдат подценени от нас, изключително когато става въпрос за заемане на такава висока и виновна служба в държавното управление.

Следователно, от името на партия " Средна Европейска Класа " призоваваме министър Гвоздейков да разсее тези подозрения с действителни дейности в отбрана на публичния интерес или, в случай че не го направи, премиера да преразгледа своето решение и да избере транспортен министър, който ще възвърне доверието на жителите и ще работи за богатството на страната, а не за персонални и корпоративни ползи.

Политическа партия СЕК
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР