Стефанос Циципас беше сочен за един от големите претенденти за

...
Стефанос Циципас беше сочен за един от големите претенденти за
Коментари Харесай

Циципас: Победих се напълно сам; Руне постоянно нещо го притесняваше на корта

Стефанос Циципас беше апетитен за един от огромните кандидати за купата на Ролан Гарос предвид на мощните му изяви по време на клей сезона. Гъркът също така имаше шанса да попадне в долната половина на схемата и по този начин се размина най-малко до възможен край с Новак Джокович, Рафаел Надал, Александър Зверев и Карлос Алкарас. Участието на международния номер 4 обаче завърши доста по-рано, откакто младежът Холгер Руне сподели нерви от стомана и в профил миналогодишния финалист още в 1/8-финалната фаза на конкуренцията. Самият Циципас не скри своето отчаяние, а ето какво тъкмо показа в последвалата си конференция:

За самата среща

- Имах съществени проблеми с намирането на ритъма си през последните няколко дни. Днес бях доста нервозен на корта, ядосвах се непрекъснато и бях наясно с всичко това, само че не можех да спра да бъда подобен. Истината е, че направих някои промени в оборудването си, които повлияха на резултата. Засега не искам да ги разясня. Не желая обаче да упреквам този мой персонален избор за провалянето. Решението ми е обвързвано с моето предпочитание да се подобря в най-близко бъдеще.

За ролята на любимец и съответното напрежение

- Не съм изпитвал напрежение по време на конкуренцията. Винаги съм се абстрахирал от жребиите и евентуалните противници. Бях концентриран върху нещата, които трябваше да направя, в случай че желая да доближи до етапа от предходната година. Знам какво се изисква от мен, с цел да се класирам на още един край, само че не е толкоз елементарно да се извърши. Наясно съм, че би трябвало да победя мнозина страхотни експерти по пътя си към решителния конфликт за купата, като се усещах изцяло подготвен от физическа и игрова позиция. Просто дадени неща не се получиха по стремежи метод в тренировките, което докара до възприятие на яд и недоумение от моя страна. Няма по какъв начин да не мисля за смяната, която направих, тъй като нещата се развиваха чудесно за мен в Париж през предишния сезон, а в този момент отпаднах относително рано и се запитвам дали е трябвало да го върша. Все па мисля, че нововъведението ми оказва помощ и се надявам да се отплати през идващите седмици, тъй като желая да печеля допустимо най-вече точки.

За противника

- Руне е млад и играе с доста страст. Бих споделил, че не съм срещал различен противник като него. Постоянно нещо го притесняваше по време на игра. Така най-малко го видях аз. Беше необичайно, защото не бях се изправял против различен толкоз прочувствен тенисист. Същевременно той играе необикновено, което е отлично за него. Определено е доста добър играч и изцяло заслужаваше успеха, тъй като сподели по-качествен тенис и имаше преимущество по отношение на мен във значимите разигравания. Тези младоци са гладни за триумфи и желаят да ме победят непременно. Аз също изпитвам сходни усеща на корта, само че съм на различен стадий от кариерата си. Сега изгубих от представител на идващото потомство и искам отплата. Определеното виновността за загубата е повече в мен и изрично мога да се показва доста по-добре в идващия си мач с този конкурент. Не съм бил надигран от него, а се стопирах напълно самичък и това е в действителност тъпо.

За грешките от тактическо естество

- Не приложих задоволително огромен напън върху него. Виждах, че тактиката ми не работи, единствено че този метод ми е донесъл голям брой триумфи и се заинатих да не го трансформирам. Накрая започнах да посрещам много във вътрешността в корта и незабавно нещата заработиха в моя изгода, но към този момент беше прекомерно късно

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР