Коко Гоф демонстрира сериозно непостоянство в началото на годината. Американката

...
Коко Гоф демонстрира сериозно непостоянство в началото на годината. Американката
Коментари Харесай

След като постави нов рекорд: Гоф премина през финалистката от АО и оформи суперсблъсък с Швьонтек в Рим!

Коко Гоф показва съществено своенравие при започване на годината. Американката съумя да отбрани купата си в Окланд, както и да стигне до полуфинал в Аустрелиън Оупън, но не липсваха и шампионати, в които тя отпадаше в ранните стадии по фрапантен за нея метод. Интересно е да се спомене, че международната номер 3 не е печелила мач над тенисистка от топ 20 през целия сезон, но през днешния ден тя наруши тази отрицателна наклонност с победа над международната номер 7, Кинуен Женг, с резултат 7:6(4) 6:1 и по този начин оформи полуфинален конфликт с Ига Швьонтек. Така тя стана тенисистката с най-вече победи на шампионати на равнище WTA-1000, преди да е навършила 21 и надминавайки Каролине Вожняцки през 2011-та година, към този момент може да се похвали с 61.

Срещата стартира равностойно, като двете тенисистки разчитаха най-вече на атлетизма си. Впоследствие темпото на игра на Женг започваше да понижава, за сметка на това на Гоф, която поддържаше по-солидна игра и това разреши на американката при 4:3 да поведе с пробив. Въпреки това, китайката съумя да изравни резултата още в идващия гейм. Интрига в идващите минути липсваше и по този начин се стигна до тайбрек. Дългият гейм стартира обещаващо за финалистката от Аустрелиън Оупън, която имаше лек превес над фаворитката, но напълно скоро международната номер 3 се активизира и обърна тайбрека в своя изгода, печелейки го със 7:4.

Силният завършек на първия сет въодушеви Гоф и в хода на целия втори шампионката от US Оупън показваше най-хубавия си тенис, за сметка на този на Женг, който започваше да се разпада. Така американката наложи цялостен надзор над съперничката си и губейки единствено един гейм в хода на цялата част и по този начин представителката на топ 3 се поздрави с първия си полуфинал на клей.

DERNIER CARRÉ POUR COCO
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР