Според информация на властите в Киев в силно оспорвания източен

...
Според информация на властите в Киев в силно оспорвания източен
Коментари Харесай

В атакувания от руските сили украински град Авдеевка са останали само около 1000 цивилни

Според информация на управляващите в Киев в мощно оспорвания източен украински град Авдеевка към момента има към 1000 цивилни, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

В това число обаче не е включен броят на децата, съобщи украинският вицепремиер Ирина Верешчук пред локална телевизия. Тя прикани тези, които са останали, да потърсят безвредно място.

Преди началото на съветската пълномащабна инвазия против Украйна, разрушеният към този момент значително промишлен град в Донецка област е имал над 30 000 поданици.

През последните дни съветските войски са напреднали към железопътна линия на север от Авдеевка, отбелязва ДПА.

Според известията украинските елементи към момента имат надзор върху кулоар с широчина към 10 километра. Маршрутите за доставяне към следената от украинските сили зона са подложени на непрекъснат обстрел.

Повече от 20 месеца Украйна се пази от съветската инвазия. От 2014 година украинските сили се сблъскват с подкрепяните от Москва сепаратисти в региона на Авдеевка. Контролираният от Русия град Донцек, център на региона, се намира единствено на няколко километра южно от Авдеевка, отбелязва ДПА.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР